Turistička organizacija opštine Kovin saopštila je da će se 7. oktobra u Skorenovcu održati velika gastronomska manifestacija Dani mađarske kuhinje.
Ovaj događaj je postao svojevrsni praznik, te oni koji rade u inostranstvu po njemu planiraju godišnji odmor, kako bi učestvovali na festivalu. Sekeljani će dostojno, kao i svake godine, predstaviti svoju tradiciju i običaje.
„Dođite da vidite tradiciju mađarske nacionalne manjine kao većinskog stanovništva u ovom naseljenom mestu opštine Kovin. Manifestacija je svake godine izuzetno posećena, sa raznovrsnom ponudom, jer se pripremaju izvrsni specijaliteti“, saopštila je TOO Kovin.
U Skorenvcu vas očekuju se gulaš od različitih vrsta mesa, divljači, podvarak, svadbarski kupus, „banatske bombone“ (čvarci), sarmice od mlevene svinjetine, kao i različiti domaći suhomesnati proizvodi, od kojih je najpoznatiji skorenovačka čajna kobasica. A onda – kurtoš kolač, poslastice od maka, oraha i višanja i za sve one koji to još nisu probali – čipkana krofna.