Sanacija čvorišta vodovodne mreže u Plandištu

Autor :  jul 17, 2019

Meštani Plandišta i danas su bili bez vode, zbog radova na sanaciji čvorišta vodovodne mreže. Planirana je rekonstrukcija čitave vodovodne mreže u ovom naseljenom mestu, a deo posla koji podrazumeva sanaciju i zamenu čvorišta, treba da bude završen do oktobra.  ...Vodovodna mreža u Plandištu, izgrađena pre 40 godina, ima 97 čvorišta. Prva faza radova, za koju je preko Uprave za javna ulaganja APV izdvojeno 36 miliona 300 hiljada dinara, podrazumeva zamenu 41 čvorišta.


Za drugu fazu i zamenu preostalih čvorišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 20, a opština Plandište 10 miliona dinara.

- Najveći problem kod analize vode su upravo ta čvorišta, jer od sleganja zemlje, od ranijih zemljotresa, jer kažem 40 godina se ništa nije radilo na vodovodu, dolazi do pomeranja tih čvorišta i propuštanja vazduha, zemlje i druge prljavštine, čime se “spušta” kvalitet vode. Inače, voda je kvalitetna i potpuno ispravna, ali naš zadatak je da učinimo da bude još bolja, objašnjava predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

Tokom radova najbližih izvorištu i vodotornju, sa mreže se isključuju svi korisnici, a sanacija svih čvorišta trebalo bi da bude završena do kraja oktobra.

- Radovi teku po planu, imamo dobru saradnju sa ljudima iz opštine i JKP Polet, i nadamo se da ćemo završiti sve u garantnom roku, kao što je planirano”, navodi Milan Veselinović, šef u firmi LTD Novi Sad koja je izvođač radova.

- Ono što nas očekuje u perspektivi, to je menjanje kompletnog vodovoda na teritoriji Opštine Plandište. Za to je potrebno izdvojiti tri miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, i tu se nadamo da ćemo na konkursima uspeti da prođemo, uz fabriku vode koju planiramo da sagradimo vrlo brzo”, dodaje predsednik opštine.

- Još jednom bih zamolio sve građane da imaju strpljenja, znam da im nije lako, ali samo neka pogledaju da četrdeset godina niko nije ništa radio po pitanju vodovoda, i mislim da će biti mnogo jasnije neke stvari”, zaključuje Repac.
Obustava isporuke vode na teritoriji čitavog naseljenog mesta planirana je i za petak od 7 do 17h, a u nastavku radova, sa mreže će po potrebi biti isključivani korisnici u delu naseljenog mesta u kojem se u tom trenutku izvode radovi.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31