(VIDEO) Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez obišao nove sportske terene u školi u Omoljici

Autor :  jul 11, 2019

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas nove sportske terene u OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici. Dočekao ga je veliki broj meštana i mališana , koji su između ostalog imali i odbojkaški čas pod pokroviteljstvom pokrajinskog Odbojkaškog saveza. U nove terene, lokalna samouprava, pokrajina i NIS uložili su skoro 10 miliona dinara.

A nekada je ovaj prostor bio zapušten do te mere da su deca igrala košarku na travi i kao takav bio je loš primer neadekvatne brige o školi i deci bivše pokrajinske administracije i sekretarijata za sport. Danas mališani u Omoljici uživaju baveći se sportom i fiskulturom na dva nova terena od kojih je jedan multifunkcionalan , a drugi košarkaški.

Gost Omoljčana bio je pokrajinski Sekretar za sport Vladimir Batez koji je sa pančevačkom lokalnom samoupravom bio incijator da se ovi tereni saniraju i srede. Prema njegovim rečima ovo je primer kako se zajednički brzo realizuju ideje i zadaci, najavljujući da ovo nije jedini sportski objekat koji je renoviran.

Pre toga, pokrajina je pomogla u uređenju sportskih terena u Pančevu, OŠ „Bratstvo i Jedinstvo“ i u Ivanovu, rekao je Batez, najavljući nove projekte.

Prema rečima gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, preveliko zadovoljstvo je obići ove teren u Omoljici koji su primer zajedničkog ulaganja i dogovora različitih nivoa vlasti. Pavlov je rekao da je ovo model kako doći do uspeha i kako mlade zadržati u selu, pošto je to Omoljica zaslužila kao mesto koje beleži najveći rast nataliteta na teritoriji lokalne samouprave. U ova dva terena Grad, Pokrajina i NiS preko projekta „Zajednici zajedno“ uložili su oko 10 miliona dinara. Pavlov je najavio i izgradnju multifunkcionalne hale u Omoljici.

Direktor škole Vladimir Ristić izjavio je da mu je drago da su i Grad i pokrajina prepoznali potrebu za uređenjem sportskih terena u školi „Dositej Obradović“. Ristić je rekao da je bivši odbojkaški selektor Zoran Gajić,Omoljčanin, dobar primer kako neko iz male sredine može da predstavlja svoje mesto, grad i državu i na svetskom nivou.

U Omoljici smo bili svedoci sjajnih uspeha đaka koji pohađaju ovu školu, koji su u samom vrhu sporta pa će tako predstvaljati Srbiju na Sportskim igrama mladih u Splitu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30