Snažno nevreme pogodilo Opštinu Opovo: OLUJNI VETAR I OBILNE KIŠE IZAZVALE VELIKU MATERIJALNU ŠTETU

Autor :  jun 23, 2019

Snažno nevreme praćeno olujnim vetrom, grmljavinom i obilnim padavinama protutnjalo je danas popodne Opovom i regionom. što je prouzrokovalo velike materijalne štete. Zbog havarije na dalekovodu prema Debeljači došlo je do višesatnog nestanka struje, koji radnici elektrodistribucije saniraju i postepeno uključuju struju po trafo stanicama.

Obilne padavine, prema nezvaničnim podacima 50 do 60 litara o kvadratnom metru, izazvale su poplave u pojedinim domaćinstvima, zapušeni su kišni kanali, puno je poleomljenih grana, veliko drvo je palo u ulici Stanka Tomića u Opovu gde je došlo i do kidanja elektrokablova na jednoj od kuća, dok je zbog pada stabla na kolovoz na putu Baranda – Čenta bio obustavljen i saobraćaj.

Palih stabala i velikih grana ima svuda o čemu nas obaveštavaju građani iz sva četiri mesta opštine, a najviše nam stiže fotografija iz Sakula.

.Predsednik opštine dr Zoran Tasić je zajedno sa ekipama komunalnog preduzeća, vatrogasne službe i policije obišao teren, posebno ona domaćinstva koja su ugrožena, kako bi se pružila prva, privremena pomoć.

- Prvi prioritet su nam ljudi, zatim njihova imovina, a onda sve ostalo. Teška je situacija u opovačkom Prvom novom naselju gde imamo poplavljenu kuću sa pomoćnim zgradama. Molim građane za strpljenje, sve službe i ekipe JP “Mladost” su na terenu, trenutno saniramo najurgentnije situacije, a akciju nastavljamo i sutra, poručio je predsednik opštine.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31