Živković deo projekta unutrašnje destabilizacije Srbije (3. deo)

Autor :  jun 10, 2019

Zbog čega se delovanje lažnog novinara i političkog aktiviste Nenada Živkovića uvećava u intervalima kada se Srbija nalazi pod teškim pritiscima vezanim za Kosovo i Metohiju? Ko angažuje Živković da pojača svoj destruktivni aktivizam, u momentima kada se Srbija grčevito bori da sačuva svoj integritet i kada Srbi stradaju na Kosovu i Metohiji? 


Setimo se davne 2004. godine. Živković, tada glavni urednik državnog "Pančevca", počinio je vandalski čin. Autolakom je ispisivao grafite po zgradi tadašnje Opštine. Pisao je: "Ne damo naše Albance – Vojvođani". Živković je tada i priveden. 

Tog dana, kada je Živković ispisivao grafite, na Kosovu je počelo dvodnevno nasilje Albanaca nad Srbima, nazvano "Martovski pogrom", u kojem je ubijeno najmanje 19 osoba. Oko 1.000 ljudi je povređeno, proterano je oko 4.000 Srba, uništeno 800 srpskih kuća i zapaljeno 35 crkava i manastira.

Podsećamo na jedan od komentara iz 2004. godine: "Zato je sada prilika da gospodin Živković bude kažnjen, da plati sve troškove čišćenja zida, angažovanja Suda i SUP-a i, naravno, da plati kaznu za delo o kome je reč". 

Živkovića je "žuti" režim adekvatno kaznio. Zaposlen je u Kancelariji Saveta za nacionalnu decentralizaciju Vlade Mirka Cvetkovića, a bio je angažovan i na privremenim i povremenim poslovima, poput komisija za dodelu sredstava medijima u nekoliko desetina gradova i opština i nekoliko godina u komisijama za ocenu i otkup umetničkih dela u Pančevu. Reč je o više desetina hiljada eura na godišnjem nivou, za par dana posla.

Očekujemo da nas pojedini proustaški mediji i tih par likova poput Dinka ponovo napadnu. Kada se o Živkoviću napiše istina, o mahinacijama, prevarama, zloupotrebama, onda se podigne vaskolika "demokratska javnost" da soli pamet i medije zasipa nebuloznim saopštenjima o "prorežimskim medijima" i napadima na "slobodu govora".

I opet će da tvrde da je Živković, kojeg su i sami označili kao političkog aktivistu, ustvari pravi novinar, a glavni i odgovorni urednici registrovanih javnih glasila koji o njemu pišu istinu – nisu novinari.

Nastaviće se...

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30