SMEHOTRESNO: "Hajka na Živkovića", a nigde odgovora odakle pare!

Autor :  jun 07, 2019

U zaštitu lažnog novinara Nenada Živkovića iz Pančeva opet su stali isti. Projekat Dinka Gruhonjića "Cenzolovka", uz maliciozne i krajnje netačne navode naših tekstova, ponovo je pokušao da skrene pažnju sa najbitnije teme: Kako, ko i zašto finansira politički aktivizam "nezavisnog" Živkovića, koji na svojoj internet stranici neistomišljenike zasipa salvama uvreda, neistina, manipulacija, bez trunke činjenica ili dokaza?

Očigledno smo pogodili u centar. Citiramo izuzetno loš spin Dinkovog projekta: "uz obilje diskvalifikacija koje se ponavljaju iz priloga u prilog, za Nenada Živkovića se sada dodaje da je „deo plaćenog projekta ‘Fridom hausa’ i spekuliše se da slobodni mediji dobijaju novac od te organizacije, te da odgovaraju vladi SAD". 

Živković svojim činjenjem sam sebe diskvalifikuje, a mi smo tvrdili i iza toga stojimo: Živković je očigledno deo plaćenog projekta koji je nespretno RAZOTKRILA američka provladina organizacija "Fridom Haus", koja prećutkuje izvore finansiranja medija koje oni ocenjuju "slobodnim". Prećutali su da navedu od koga su slobodni i jesu li slobodni i od Vlade SAD, imajući u vidu tamošnje finansijske tokove koji dosežu i do medija u Srbiji.

Ponavljamo i već postavljena pitanja: Da li je TV N1 nezavisna od bivšeg šefa CIA Petreusa, Đilasa i Šolaka? Kako su tako "nezavisni" dobili poziciju broj 1 u kablovskoj mreži SBB? Čime je poziciju broj 2, ispred javnog servisa RTS i mnogo gledanijih privatnih televizija sa nacionalnom pokrivenošću, zavredela Đilasova Nova S? Ko finansira rad NDNV koji opozicione političare proizvode u novinare? Ko finansira lažnog novinara, a političkog aktivistu Nenada Živkovića i iste mu saradnike? 

Tužna istina je da je za Dinkove projekte sasvim normalno da Živković političke opcije koje podržava natpolovična većina stanovništva Srbije naziva "koleričnim", da poziva na segregaciju i njihovo javno obeležavanje, ili da lično crta mete na zaposlenima u medijima, kao kada je na ulazu u RTV Pančevo ostavio venac i palio sveće. Da li su normalni oni ili mi koji tvrdimo da to nije normalno?

Ti isti nas nazivaju "prorežimskim" i pokušavaju da nas optuže za špekulacije, jer smo napisali da je "Živković sredstvo za dalje ustaške obračune sa Srbijom, lažni novinar, profesionalni ‘opozicionar’, promoter nasilja, lažni borac za mir, opsesivni materijalista, učenik špijuna, koji to svakodnevno dokazuje na svom lažnom portalu, na kojem opozicione političare, pod Dinkovom dirigentskom palicom, predstavlja kao ‘novinare’". 

Bili smo u pravu, podigla se vaskolika "demokratska javnost" da soli pamet i medije zasipa nebuloznim saopštenjima o "prorežimskim medijima" i napadima na "slobodu govora". Eto, tvrde da je Živković, kojeg su i sami označili kao političkog aktivistu, ustvari pravi novinar, a glavni i odgovorni urednici registrovanih javnih glasila koji o njemu pišu istinu - nisu novinari.  

Shvatićemo ovo kao pritisak na registrovane medije i pokušaj gušenja slobode govora. Pitanje ostaje isto: Kako, ko i zašto finansira politički aktivizam "nezavisnog" Živkovića, koji na svojoj internet stranici neistomišljenike zasipa salvama uvreda, neistina, manipulacija, bez trunke činjenica ili dokaza?

Cenzolovka? Dinko? Studio?

Nastaviće se...

Foto: Nikola Stilković

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31