Maškovi dani, brindzove haluške, ples kolibrića, gulašijada – kalendar događaja za naredni vikend u Kovačici

Autor :  maj 30, 2019

Prvog junskog dana u opštini Kovačica realizuju se programi iz oblasti kulture, gastronomije, obrazovanja…Prvog junskog dana u opštini Kovačica realizuju se programi iz oblasti kulture, gastronomije, obrazova

Kao što je ranije najavljeno iz Turističke organizacije opštine Kovačica, a u suorganizaciji sa Memorijanim centrom Dr Janko Buljik kao nosioca manifestacije, organizuje se Međunarodno takmičenje u kuvanju i jedenju brindzovih knedli.

Ove godine organizovano je treće po redu. Takmičenje počinje u 10 sati, a održaće se u dvorištu Mesne zajednice Kovačica. Brindza, brašno i krompir dobijaju se od organizatora. Učesnici dolaze i iz inostranstva, iz Slovačke, Mađarske, Rumunije i Austrije. Ako dođete u narodnoj nošnji, ne plaćate učešće! Pobednici dobijaju medalje i pehare. Uz gastronomsko takmičenje sleduje i umetnički program. Sav prihod od tombole namenjen je za Osnovnu školu Mlada pokolenja u Kovačici.

Međunarodni dan deteta – 01. jun

U isto vreme na trgu u Kovačici biće priređena manifestacija u čast Međunarodnog dana deteta. Organizator je Predškolska ustanova Kolibri, a planirano je da prvojunska manifestacija krene u 10 časova. Deca iz PU Kolibri su vežbala koreografije na rumunskom, slovačkom, mađarskom i srpskom jeziku. Za kraj predviđeno je da deca igraju sa roditeljima uz numeru Kad si srećan!

**ukoliko vremenske prilike budu nepovoljne, događaj će biti priređen u sportskoj hali u Debeljači.

DNI TOMÁŠA HRIEŠIKA – MÁŠKA

DNI TOMÁŠA HRIEŠIKA – MÁŠKA – dani Tomaša Hriešika Maška01. 02. i 07. juna 2019.

Znčaj ove manifestacfije Maškovi dani , je veliki, a njen početak datira iz 1994. godine. Pozorišna smotra nazvana je po Tomašu Hriješiku Mašku, velikom multitalentovanom kulturnom posleniku iz Kovačice.

Zna se gde se krčka najbolji gulaš – u Debeljači!Gulašijada u Debeljači ove godine održava se takođe 1.juna u Debeljači. Ove godine sve pripreme su u toku, a očekivano je da će debeljačka gulašijada ove godine okupiće veliki broj takmičara. Gastronomska manifestacija počinje u 9 izjutra na vašarištu, a planirano kuvanje je do 13 časova.

U 15 časova biće podeljena priznanja za najbolje gulaše. Ove godine prijavljeno je 50 ekipa. Pored Gulašijade, ovog dana se održava i tradicionalni karneval dece.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30