Pančevo bilo domaćin "Malih olimpijskih igara"

Autor :  maj 27, 2019

Ukupno  dvesta osnovaca od prvog do trećeg razreda takmičilo se na ovogodišnjim "Malim olimpijskim igrama" koje organizuje Savez za školski sport uz podršku Grada Pančeva. Ovo je prilika da se deca kroz različite sportske aktivnosti druže i upoznaju drugare iz drugih škola.Takmičenje je otvorio gradonačelnik Saša Pavlov.

- Drago mi je da smo se na Malim olimpijskim igrama okupili u ovolikom broju, jer na taj način skrećemo pažnju kolko je fizička aktivnost važna da našu decu edukujemo od samog početka ne samo zbog fizčkog razvoja već i psihičkog, a to je nešto što je najvažnije radi druženja , međusobnog razumevanja , tolerancije i paraštanja kako bi neki naši novinari rekli i uspeha i neuspeha. Želim vam sreće da se družite, a najbolji neka odu na sledeći nivo takmičenja.

U eri savremenih tehnologija kada deca vreme najčešće provode kraj računara cilj ovakvih sportskih takmičenja je da se deca vrate sportu .

- Želim vam da u duhu fer pleja pokažete da ste zaslužili da budete ovde i da ćete vašim ponašanjem doprineti da današnje takmičenje bude na nivou na kome jeste.Želi da poželim sreću pobednicima da na  državnom prvenstvu osvetlaju obraz naeg Saveza za sport i svih nas, rekao je Dušan Lukić, sekretar za školski sport.

- "Miroslav Antić" je škola sa najvećim brojem đaka u Južnobanatskom okrugu u kojoj preko devetsto učenika pohađa ovu školu.Ovu školu nazivaju i školom šampiona je su svoje prve sportske korake započeli svetski poznati sportisti, dodala je Dragana Krstić direktorka OŠ "Miroslav Antić"

Učesnici su za što kraće vreme morali da pređu osmišljeni poligon koji je uključivao kolut napred, prelazak preko grede, prolaz ispod prepeke, nošenje lopte i precizno gađanje table.Pobednici sa takmičenja stiču uslove da učestvuju na državnom prvenstvu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31