Premijera predstave "Cirkus fanatastiko" u Gerontološkom centru u Pančevu

Autor :  maj 24, 2019

Premijera predstave „ Cirkus Fantstiko „ u Gerontološkom centru.Dramska sekcija Klubova za odrasla i stara lica je osnovana 2014. godine i svoje prve probe je imala u Klubu u ulici Josifa Marinkovića da bi se kasnije, posle par godina, preselila u prostorije Kluba u Karađorđevoj ulici. 

U  sekciji je učestvovalo trideset članova i izvedeno je, uključujući i novu „Cirkus Fantastiko“, četiri predstave, koje su po žanru sve komedije i originalni tekstovi pisani za potrebe sekcije. Nastupali su 18 puta pred publikom u Gerontološom centru Pančevo, dvorani Apolo, Narodnom muzeju (tri puta u okviru Kulturnog leta grada Pančeva), Domovima kulture u Dolovu, Starčevu, Kačarevu, Omoljici,

Domu slepih i slabovidih i u Paraćinu. Sve ukupno, naše tri predstave („Kamelija“, „Vesele sedamdesete“ i „Sestre Dangubić“) su igrane pred više od 2500 ljudi. Analizirajući ovih pet godina rada, primetan je stalni rast na više nivoa: broj aktivnih glumaca se stalno povećava; uvereni smo da smo u lokalnim medijima prepoznati i da o nama rado obaveštavaju javnost; odnegovali smo publiku koja se svake godine povećava.

- Iz godine u godinu nam je bogatija scenografija i kostimi; povećali smo vremensko trajanje predstave tako da se tema predstave  može jasnije i bolje ispričati-istakla je direktorka ustanove Tanja Lukić.

Aleksandra Ksenija Milosavljević- rukovodilac dramske sekcije Kluba za odrasla i stara lica ističe da nova predstava „Cirkus Fantastiko“ govori o nekim malim, običnim ljudima koji su imali neke svoje ostvarene i neostvarene želje i snove.

Glavni junak ove oporo - smešne predstave je vlasnik cirkusa Borko zvani Bobi i njegova tetka Žaklina. Usled nemaštine i sve manjeg broja publike a samim tim i zarade, oni se odlučuju da se vrate u svoj rodni kraj, gde Bobi očajnički pokušava da postavi na noge svoj stari, prašnjavi, neugledni cirkus. Zaplet počinje dolaskom inspektora koji pokušavaju da utvrde čija je to u stvari livada i da li Bobi ima pravo da tu živi. Niko ne zna gde se nalazi misteriozna Bobijeva katastarska tapija. Situacija se komplikuje činjenicom da je sve manje hrane u kuhinji i sve manje novca u kasi.

Svetla tačka života u Cirkusu je trezvena  i simpatična devojčica Viktorija i kada se bude rešila budućnost njenog života i obrazovanja, rešiće se svi ostali problemi koji postoje u tom cirkusu. Taj žar i radost igranja nas svake godine iznova nagoni da mnogo vežbamo, istražujemo, dopunjujemo, prevazilazimo slabosti i  broj godina, ističe Ksenija na kraju razgovora.

Sa dubokim uverenjem sam da svi ljudi u svom slobodnom vremenu i besplatno, imaju pravo da stvaraju i konzumiraju umetnost, pa ih ovim putem i pozivam da zajedno sa korisnicima Gerontološkog centra Pančevo, kao i članovima Klubova u subotu  u 17 časova dođu da besplatno pogledaju premijerno prvo izvođenje predstave „ Cirkus Fantastiko i  podrže kreativan rad i trud  naše Dramske sekcije, koja svojim programom rada i scenskim vežbama uspostavlja odgovarajući odnos na određenu temu i situaciju, a iz godine u godinu ostvaruje zapažene rezultate u svom radu, napominje Lukićeva.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30