Sportske igre mladih u Opovu i Omoljici

Autor :  maj 17, 2019

Nakon jučerašnjeg regionalnog otvaranja u Novom Sadu, karavan „Sportske igre mladih“ stigao je u četvrtak u Opovo gde su im na sportsko rekreativnom centru domaćini bili Sportski savez Opštine Opovo i lokalna samouprava.

Preko 300 takmičara uveličalo je ovu lepu sportsku manifestaciju namenjenu deci, a na samom otvaranju bilo je i preko 500 dece. Prisutnima su se obratili čelni ljudi Sportskih igara mladih – predsednica Ivana Jovanović, asistentkinja predsednice Marija Mihajlović i sportska direktorka Zorica Mijatović, dok su ispred domaćina takmičare pozdravili predsednik opštine dr Zoran Tasić i predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić.

Predsedniku opštine uručena je posebna plaketa – zahvalnica za podršku na organizaciji prošle i ove godine, a Tasić je pozdravio sve takmičare, poželeo im uspeh u takmičenju i ponovio da će lokalna samouprava uvek podržavati školski i omladinski sport jer su deca naša budućnost.

Simbolično, igre su otvorene paljenjem olimpijskog plamena, a tu čast je imao mladi fudbaler Andrej Mihajlović,  a sa održavanjem današnje manifestacije započeli su i Majski dani povodom Dana opštine Opovo.
Takmičilo se u šest sportova: atletika (van konkurencije), mali fudbal, između dve vatre, basket, šah i stoni tenis. Osim u šahu i aletici (ne održava se na finalu) Opovo će imati predstavnike u svim sportovima na državnom finalu. Muška i ženska ekipa u basketu, ekipa u takmičenju između dve vatre, muška ekipa u malom fudbalu i najbolji stonoteniser i stonoteniserka.

Prelepa atmosfera, gomila dečijih osmeha, prelep dan za opovačku decu i opovački sport…

U Omoljici je održano okružno takmičenje Sportskih igara mladih. Pored domaćina učestvovale su i škole iz Pančeva, Kovina, Uzdina i Banatskog Karlovca.

Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đura Jakšić“ iz Kovina, „Dušan Jerković“ iz Banatskog Karlovca, „Sveti Georgije“ iz Uzdina, „Miroslav Mika Antić“ iz Pančeva i „Dositej Obradović“, kao domaćin, učestvovale su na okružnom takmičenju Sportskih igara mladih u Omoljici. Takmičenje je organizovao Savez za školski sport Pančeva, u saradnji sa Sportskim savezom, a domaćinstvo je pripalo, kao i prošle godine, pobedniku opštinskog takmičenja, OŠ „Dositej Obradović“.

Duh Sportskih igara mladih ogleda se u takmičarskoj atmosferi, ali i druženju učenika, kaže predsednik Saveza za školski sport Pančeva Dušan Lukić.

U vremenu kada je pažnja najmlađih sve više usmerena prema ekranima kompjutera, televizora i mobilnih telefona, veoma je važno da se deca školskog uzrasta bave sportom i fizičkim aktivnostima prvenstveno zbog zdravlja i pravilnog psihofizičkog razvoja.

Prošle godine dečaci, tada trećeg razreda, OŠ „Dositej Obradović“ pobedili su na državnom prvenstvu u malom fudbalu Sportskih igara mladih, a na regionalnom takmičenju u Splitu osvojili su bronzanu medalju. Upravo su oni imali čast da simboličnim podizanjem zastave otvore ovogodišnje okružno takmičenje.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30