SLUČAJ GAVRANČIĆ: Od Visokog saveta sudstva traže zaštitu!

Autor :  maj 16, 2019

Na adresu Visokog saveta sudstva uskoro će stići zahtev za zaštitu. Uputiće ga udruženje vršačkih penzionera, koje će zatražiti zaštitu od predsednika Osnovnog suda u Vršcu i nekoliko parničnih sudija, zbog sumnje u namerno nanešenu štetu našim najstarijim sugrađanima.

Vršački penzioneri obratili su se našoj redakciji sa zahtevom da prenesemo njihovu zbrinutost za zdravlje predsednika Osnovnog suda u Vršcu Gorana Nikolića. Penzioneri kažu da se sa njim može razgovarati samo "na prepad" i to u vremenu od 8 do 9 sati, jer "kasnije nestane iz suda", a kada se vrati "priviđaju mu se beli miševi i slične male krznene životinje". Sudije uopšte ne žele kontakt. Čak penzionere smatraju uljezima i pretnjom. A ljudi samo žele objašnjenje.

- Njemu je potrebna pomoć, sumnjamo da koristi mnogo tečnosti. Mi sa razlogom tražimo da nam objasni presude koje je ovaj sud doneo, jer sumnjamo da su one skrojene tako da traju duže od potrebnog i da osiguraju zaradu advokatima i izvršiteljima, a ne da budu po zakonu i istini. Neki od nas imaju i druge sporove, ne samo ove sa Gradom po tužbama za samodoprinos. Na zakazivanje nekih čekamo i do godinu dana, a razrešenje kada bude. A ovih više od 2.000 su naštancali za samo par meseci i to pogrešno, kažu vršački penzioneri.

Upravo to štancovanje budi sumnju u nameru pojedinih sudija, među kojima prednjači sudija Milica Gavrančić, koja je donela više od 330 presuda protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos.

- Jesam, podneo sam tužbu, sada vidim da sam naseo na političku propagandu koja za cilj ima da naudi lokalnim vlastima, bez obzira na cenu i ko će da je plati. Ali, nije mi jasno, zašto je sudija Gavrančić presudu u mom slučaju donela u obliku za koji je Ustavni sud već rekao da je pogrešan? Ni ne zna me, a imam osećaj kao da me mrzi. Grad se naravno žalio, jer je presuda loša. Viši sud je potvrdio. I odakle sada meni 250.000 dinara da platim to što su uzeli advokati i izvršitelj?, pita jedan vršački penzioner.

Pojedini penzioneri javno govore i da se otac Milice Gavrančić, nekada veoma uticajan čovek, veoma često na Vršačkom bregu druži sa jednim od advokata koji je na slučajevima penzionera zaradio više od 120.000 evra.

- Advokat iz Žarka Zrenjanin ulice ne javlja mi se više na telefon. Kad ga je moj sin sreo, nešto mu je napričao o Kasacionom sudu, ali od toga nema ništa. To je samo još jedna tezga za advokate, pa ko im poveruje plaćaće još više. A onda odem na Breg sa unucima, kad sudijin otac sa tim advokatom, onako, ležerno. Vršac je mali, svi se znamo. Nisam hteo da im prilazim, iako bi im svašta rekao. Bruka. Još nagovorio dete da se kandiduje za predsednika Suda. Zašto? Da bi tata imao prolaz za prijatelje advokate?, kaže jedan penzioner. 

Visoki savet sudstva je nezavisan i samostalan organ koji obezbeđuje i garantuje nezavisnost i samostalnost sudova i sudija. Molimo ih, u ime najstarijih sugrađana, da u Vršcu obezbede nezavisnost sudija i da sud otrgnu iz kandži propalih političara koji su izgubili i funkcije i moć. Ako je to ikako moguće... 

Nastaviće se...

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30