Rekonstrukcija lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica: POČETAK RADOVA PLANIRAN NAREDNE NEDELJE

Autor :  maj 08, 2019

Rekonstrukcija lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica definitivno postaje realnost i početak radova očekuje se vrlo skoro. Danas je predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa direktorom komunalnog preduzeća Draganom Živkovićem, rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavkom Mančevim i predstavnicima firme Štrabag i Nadzornog organa JP „Putevi Srbije“, održao radni sastanak nakon kojeg su svi zajedno obišli trasu koja će se raditi.


Tokom obilaska analizirano je stanje i konstatovane potrebne intervencije, a kako je predsednik opštine izjavio, pored zamene kolovoznog zastora radiće se i proširenje puta i kanali, dok će za izvođenje radova tražiti potpuni konsenzus građana Sakula.

-Nakon posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i razgovora o rekonstrukciji i izgradnji saobraćajne infrastrukture ovo je poslednjih par meseci postala aktuelna tema koja evo postaje realnost. Danas smo sa predstavnicima Štrabaga i Nadzornog organa JP „Putevi Srbije“ obišli kompletnu trasu, dogovorili se da se u nekoliko narednih dana izvrši definisanje kompletnog dinamičkog plana početka radova, koji će startovati već početkom sledeće nedelje. Rekonstrukcija podrazumeva kompletnu zamenu kolovoznog zastora od Barande do Sakula, glavne ulice kroz Sakule Borisa Kidriča i JNA i od Sakula do idvorske raskrsnice, ukupne dužine oko 13,5 kilometara, izjavio je Tasić.

Radovi će se odvijati u tri faze. Prva faza rekonstrukcija saobraćajnice od Barande do Sakula, druga faza rekonstrukcija kolovoznog zastora kroz naseljeno mesto Sakule i treća faza rekonstrukcija puta od Sakula do idvorske rasksrsnice. Predsednik opštine najavljuje zbor građana u Sakulama kako bi dobio podršku za realizaciju ovog projekta jer će svakako zbog radova put biti na određeno vreme zatvoren, a saobraćaj se odvijati alternativnim pravcima.

-Ono što će biti moj apel i molba građanima Sakula, jer ćemo zbog bezbednosti i dinamike izvođenja radova morati da izvršimo kompletno zatvaranje puta između Barande i Sakula i mi ćemo verovatno u nedelju imati zbor građana u Sakulama gde ću tražiti potpunu podršku svih građana za realizaciju ovog projekta. Ovo je strateški veoma važna investicija čija je vrednost 270 miliona dinara, koliko iznosi i celokupan realni opštinski budžet. Strateški važan projekat i za Sakule i za celu opštinu, poručio je predsednik opštine.

Realizacijom rekonstrukcije lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica i izgradnjom puta Opovo – Debeljača, naša opština će dobiti modernu saobraćajnu infrastrukturu regionalnog značaja, a samim tim i ozbiljne preduslove za privredni, ekonomski i kulturni razvoj.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30