Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i „Nedelje Crvenog krsta“

Autor :  maj 06, 2019

Crveni krst objavio je program obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta i „Nedelje Crvenog krsta“ za koje je Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ove godine opredelila temu:#LJubav.


Crveni krst Pančevo će sa svojim volonterima i volonterkama, organizovati niz akcija u gradu Pančevu sa namerom da skrene pažnju na moć emocija koje pre svega, pokreću volontiranje u svrhu pomoći onima kojima je neophodna. Ove godine želimo da dodatno proširimo razumevanje javnosti prema Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, naglašavajući raznolikost našeg rada i univerzalnost našeg pristupa.

Akcenat obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ biće stavljen na informisanje građanki i građana o ogromnoj ulozi i značaju volontiranja, kako za društvo tako i za svakog ponaosob, jer ono predstavlja najsmisleniji način iskorišćavanja vremena koje pojedinci i pojedinke imaju na raspolaganju.

U Crvenom krstu Pančevo, promocija volonterizma će biti jedan od najbitnijih procesa zagovaranja u građanskom društvu usmeren na razvoj aktivizma, solidarnosti i tolerancije, najvažnijih društvenih vrednosti a time i povećanje kvaliteta života i stabilnosti samog društva. Šira društvena korist ogleda se u činjenici da se povećava zadovoljstvo građana i građanki – volontera i volonterki, zbog osećaja doprinosa zajednici, ali i korisnika i korisnica podrške usled činjenice da se povećava broj lica kao i kvalitet i različitost podrše koju pružaju.

Koristićemo jednostavan poziv na akciju:#recite nam zašto volite Crveni krst ?.Naš pristup je univerzalan, vođen na svakom koraku našim Osnovnim principima: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Lokalni i globalni značaj Pokreta Crvenog krsta Srbije i njegov kapacitet da pomogne najugroženijima i najteže dostupnim zajednicama, ne ostavljajući nikoga bez pomoći i ne dozvoljavajući da bilo ko bude zaboravljen se temelji na nesebičnom angažovanju 777 zaposlenih i oko 60.000 volontera i volonterki različitih starosnih generacija u Crvenom krstu Srbije, humanitarnoj nezavisnoj i dobrovoljnoj organizaciji i jedinom nacionalnom društvu u Srbiji, osnovanom 1876. godine.

Crveni krst u Republici Srbiji svojim različitim humanitarnim programima je u 2018. godini stigao do 1,5 milion ljudi, jačajući zajednice kroz svoje: socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovoljno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, program narodnih kuhinja, rad sa mladima i pritom je bio vođen svojim humanitarnim vrednostima i principima trudeći se da kroz svoje programe gradi zajednice koje uključuju sve građane i građanke jačanjem njihove svesti i podizanjem nivoa znanja na isti način.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31