Predsednik Vučić o novom stranom investitoru za Pink : Pančevo dobija još jednog stranog giganta?

Autor :  maj 05, 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak objaviti koji važni evropski investitor dolazi u Srbiju, ali je rekao da se radi o pogonu iz sfere haj-teka, kao i da će zaposliti nekoliko stotina inženjera.


Nalaziće se kako kaže, ili u Južnom Banatu,odnosno Pančevu kako je rekao, ili u Sremu.

– Ne smem zasad da otkrijem ko je to, naljutiće se investitori – dodao je on i naglasio da je to jedna velika vest, da je to signal drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija baš izabrala Srbiju.
Za 10 dana otvaramo Grdeličku klisuru i kompletan južni krak Koridora… Mnogo sam i srećan i ponosan, mnogo se radujem…  – rekao je predsednik države Aleksandar Vučić u televizijskom uključenju uživo iz Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije.

– Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi – dodao je on i pojasnio da mnogi misle da je u politici važna tehnika, ali da nije tako.

– U politici je važan plan… program, ono što imate da ponudite građanima, a ne decibeli i ova vika koju čujete – rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku, u kojem je za vikend MUP inače planirao druženje posvećeno najmlađima i to sa policijskim službenim psima, konjima, ponijima u malom padoku…

Taj najavljivani događaj je otkazan zbog najave učesnika protesta da će na tom mestu u centru Beograda postaviti svoje šatore.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31