SO KOVIN : Nove odluke o auto taksi prevozu

Autor :  apr 28, 2019

Podnošenjem izveštaja Izborne komisije o dodeli novog mandata i donošenjem Rešenja o potvrđivanju mandata odborniku Skupštine opštine Kovin Ivani Đan, sa liste „Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje“ počelo je 18. zasedanje SO Kovin, održano u utorak, 23. aprila.

Na 18. sednici doneta je Odluka o auto taksi prevozu putnika i limo servisu na teritoriji opštine Kovin. Potpuna novina u okviru odluke je definisanje limo servisa, koji predstavlja «javni prevoz koji se obavlja putničkim vozilom koje je iznajmljeno sa uslugom vozača» (oldtajmeri, limuzine za posebne prilike...). Servis se obavlja se na osnovu ugovora, zaključenog u pisanom ili elektronskom obliku, tako što se putničko vozilo iznajmljuje u celini. Svrhu, cilj i trajanje prevoza utvrđuje korisnik prevoza i svi putnici su saglasni sa destinacijom i tokom putovanja, odnosno vrstom usluge, stoji između ostalog u odluci.

Donete su i Odluka o pokretanju postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini opštine Kovin, uz rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje te procedure (zapravo, novi postupak radi izdavanja prostora gde su radile apoteke Doma zdravlja), kao i Odluka o pribavljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini opštine Kovin.Odbornici su doneli i novu Odluku o mreži javnih osnovnih škola sa sedištem na teritoriji opštine Kovin (ovom odlukom zapravo se stanje vraća na ono pre 17. sednice s kraja februara, kada je SO Kovin izglasala mrežu sa pet osnovnih škola, pa je sada na saglasnost Vladi AP Vojvodine poslat akt prema kojem mrežu javnih osnovnih škola na teritoriji kovinske opštine čini 10 škola sa izdvojenim odeljenjima u Malom Bavaništu «Zmajeve» škole i u Pločičkom ritu, škole «Đura Filipović», prim.aut).

Nakon toga, jednoglasno su donete pojedinačne odluke o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti u javnoj svojini opštine Kovin osnovnim školama sa teritorije opštine i to: «Đura Jakšić» Kovin, «Jovan Jovanović Zmaj» Kovin, «Bora Radić» Bavanište, «Miša Stojković» Gaj, «Paja Marganović» Deliblato, «Predrag Kožić» Dubovac, «Sava Maksimović» Mramorak, «Đura Filipović» Pločica, «Žarko Zrenjanin» Skorenovac. Doneta je Odluka o dodeljivanju posebnih prava JP «Kovinski komunalac» Kovin, čiji je osnivač opština Kovin, za obavljanje delatnosti na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.

 Skupština je usvojila i Informaciju o stepenu usklađenosti realizovanih aktivnosti JP «Kovinski komunalac» Kovin za period od 01.01.2018. godine do 31.12.2018. godine, Informaciju o stepenu usklađenosti realizovanih aktivnosti JP «Kovin-gas» Kovin za period od 01.01.2018. godine do 31.12.2018. godine, Izveštaj o radu i Finansijskom poslovanju, kao i  analizu poslovanja Javnog preduzeća za komunalno stambenu delatnost «Kovinski komunalac» Kovin za 2018. godinu, Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju i analizu poslovanja JP «Kovin-gas» Kovin za 2018. godinu.

Odbornici su jednoglasno usvojili izveštaje iz 2018. i programe rada za tekuću godinu svih opštinskih organizacija ustanova javnih službi: Centra za socijalni rad «Kovin» Kovin; Ustanove kulturnih delatnosti „Centar za kulturu“ Kovin; Biblioteke «Vuk Karadžić» Kovin, Doma zdravlja Kovin; Crvenog krsta Kovin; «Ustanove za sport» Kovin. Usvojen je izveštaj o izvršenju Finansijskog plana PU «Naša Radost» Kovin za 2018. Godinu, zatim

Izveštaj o radu i izvršenje finansijskog plana Turističke organizacije opštine Kovin za 2018. godinu, a data je i saglasnost na prvu izmenu finansijskog plana za 2019. TOO Kovin.

Usvojen je jednoglasno Izveštaj o radu za 2018. i Plan rada za 2019. godinu Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin, kao i dvogodišnji Izveštaj o radu i izvršenju finansijskog plana DVD-a u okviru Opštinskog vatrogasnog saveza Kovin, za period 01.01.2017 – 31.12.2018. godine.Skupština je usvojila Izveštaj o izvršenju Programa korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja saobraćaja na putevima na području opštine Kovin za 2018; Izveštaj o radu Opštinske uprave Kovin za 2018. godinu.

Izveštaj o radu Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave za 2018; Izveštaj o radu Lokalnog saveta za zdravlje opštine Kovin za 2018. godinu. Doneto je Rešenje o dopuni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti.Rešenjem je data saglasnost na upotrebu imena opštine Kovin, novoformiranom veslačkom klubu koji će nositi naziv «Veslački klub Kovin». Doneto je Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora «Centar za kulturu» Kovin, novi član je Jugoslav Ivković, umesto Dragice Popa. 

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30