VIC GODINE: "Sablja" Baki u NIN-u promoviše Đilasovu politiku!

Autor :  apr 26, 2019

Baki, manje poznat kao Predrag Belić, hapšen je u akciji "Sablja" nakon ubistva premijera Đinđića zbog trgovine drogom i iznuda, a posle toga je bio pritvaran još dva puta, uglavnom zbog nasilničkih dela. Ipak, dobio je od Dragana Đilasa ekskluzivni intervju u NIN-u. Pa ovo ni Monti Pajton ne bi smislio. 

Nije pitanje gde Đilas nalazi takve poput Bakija, uzme ih jeftino, nego po čemu je NIN zaključio da ovaj najgori soj uličara govori istinu? Koja je poenta da se od dokazanog secikese na silu kreira lažni politički "svedok saradnik"? Da li je bezdan u koji se sunovratila opozicija baš toliko dubok? O slobodi medija, urednika i novinara drugom prilikom, jer ne očekujem da će se NUNS i NDNV ovom prilikom oglasiti.

Činjenica je da je propali bokser Baki oduvek bio "stipendista" Đilasove tajkunske politike, iako se deklarisao drugačije. Čekao se samo upotrebni momenat. Međutim, u trenutku kada se ovakav soj upotrebi, prestaje svaka veza sa politikom koju je promovisao ubijeni premijer dr Zoran Đinđić. Nema posipanja pepelom, to je bolest prljavih ruku.   

Protiv Bakija su, pored gore navedenog, vođena još četiri postupka zbog držanja oružja i municije, a "žuto" južnobanatsko pravosuđe mu je obezbedilo da postupci zastare. Ovaj lik je i nedavno, volšebno, izbegao zatvor, iako je neistomišljeniku telefonom pretio smrću. Ovo su dokazi totalnog sunovrata bivšeg nedeljnika. Samo zbog dugova prema Đilasu? Studio? NIN? Ima li pitanja...

Smešno je bilo i kada je Đilas ovog lika, hapšenog i zbog sumnje da je oštetio opštinski budžet za više od 247 miliona dinara i da je, bez javnog oglasa, na "dođeš mi" seoskim šmekerima davao državne oranice bez naknade, pokušao da uvali svom kolegi Pozdercu.  

Monti Pajton, kažem vam... 

Autor: Aleksandar Čupić

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31