Novi katamaran za Pančevo, mediji prvi putnici ! Uspešna realizacija prekograničnog projekta "Eko-Tamiš"

Autor :  apr 05, 2019
Jedan veliki projekat prekogranične saradnje koji je započet 2017 godine ujedinio je Srbiju i Rumuniju. Gradovi i opštine uz Tamiš, reku koja povezuje dve države, zajedno privode kraju projekte promocije turizma i razvoja ekonomskih potencijala, duž celog toka reke Tamiš. 
 
Projekat realizuje Privredna komora Srbije , sa svojim  partnerima  „Pokretom  gorana“  i centrom  volontera  Pančevo , asocijacijom „Miltonija“ iz Temišvara i Asocijacijom za promociju i razvoj turizma. Projekat koji finansira  Evropske unija od 9. do 12. aprila  biće organizovana  prva  promo tura za predstavnike medija biće organizovana sa polaskom iz Temišvara.
 
-Mi smo želeli da u našem regionu u Srbiji, ali kolege iz Rumunije hoće da podignu svest ,o značaju turizma da bismo to ostvarili mi smo organizovali trening centre i samo u Banatu smo imali 230 polaznika . Članovi lokalne samouprave, animatori u turizmu.Takođe u cilju promovisanja izgradili smo karte za posmatranje ptica .Sada smo došli u fazu da organizujemo promo ture uz Tamiš, rekao je predsednik RPK Marko Ćulibrk.
 
Prva promo tura biće organizovana od 9-12 aprila za novinare i trajaće četiri dana kako bi bili u prilici da obiđu znamenotisti  a polazak će biti iz Rumunije.
 
Zahvaljući međugraničnoj saradnji i uspešnom realizovanju projekta između Temišvara i Pančeva naš grad će dobiti još jedan katamaran . Mediji će biti prvi koji će se provozati katamaranom od 16. aprila kada  dođu  gosti iz Rumunije i promotivna turističa tura krene iz Pančeva.
 
Projekat „Eko Tamiš“ predviđa obeležavanje pešačkih staza, staza za vožnju bicikla, ali i mesta za pecanje ili posmatranje ptica. Trenutno se postavlja deo mobilijara , klupa, stolica od Sečnja  do Pančeva, a planirano je da do kraja maja sve bude završeno.
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30