Ministri Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić u poseti Pančevu. Milijardu i po dinara u putnu infrastrukturu!

Autor :  mar 27, 2019

Južnobanatski okrug je 10. koji je potpredsednica Vlade zajedno sa svojim timom iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obišla. Zajedno sa njom u Pančevu je boravio i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. Svoju posetu Pančevu započeli su obilasko OŠ „Sveti Sava“.

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović istakla je da je na sastanku sa gradonačelnikom Pančeva bilo reči o železničkoj obilaznici oko Pančeva. Dodala je da je infrastuktura važna za svako mesto kako za stanovnike tog kraja tako i za one koji žele da se dosele, da je ona uslov za investicije, ali i uslov da mladi ostanu. Zaključak sa sastanka i jedna od kljuljučnih stvari je da će u putnu infrastrukturu u Pančevu biti uložena jedna i po milijarda dinara.

Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog okruga rekla je da je naša lokalna samouprava imala privilegiju i čast, ali i ozbiljan zadatak da se sretne na terenu sa ljudima koji ozbiljno i savesno obavljaju svoj zadatak. Predstavnici osam lokalnih samouprava bilo je  u prilici da razgovara sa predstavnicima ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministarstva omladine i sporta.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je da su oni najpre izložili potprdsednici Vlade koji projekti se sprovode u Pančevu i Južnom Banatu i koji su planirani. Predočeno je i da Pančevo pretenduje da postane savremeni, logistički, komunikacioni, infrastrukturni i industrijski centar, kakv je nekada i bio.

Obilaskom lokalnih samouprava ministar Vanja Udovičić istakao je spremnost ministarstava i Vlade da su da se razgovara o aktuelnim problemima, kao i da ih reše.

Ministarka Mihajlović i ministar Udovičić našli su se na istom zadatku, na afirmaciji ženskog sporta.

izvor:rtvpancevo.rs

 

 

 


Timski rad i zajednički duh su jedan od ključnih elemenata koji su neophodni za funkcionisanje svakog grada. Ministar Udovičić istakao je da će se plodovi današnjeg sastanka videti za šest meseci. On je istakao da Grad Pančevo najviše u Srbiji izdvaja za sport, kako kroz direktne subvencije sportskim klubovima i organizacijama, tako i kroz finansiranje sportske infrastrukture i projekata.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30