Da li je na pomolu konačan rastanak opozicije?

Autor :  mar 23, 2019

Proteklih dana javnost je bila u prilici da prati verbalni sukob lidera PSG (Pokreta slobodnih građana) i Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka. Niti se prvi može nazvati političarem, niti se ovaj drugi može nazvati opozicijom. No, uvrede su pale, povređena su osećanja.


Nama , Kovačičanima , poznato je staro prijateljstvo između nekadašnjih koalicionih partnera, LSV i DS. Međutim, otkad je u planuo sukob između Čanka, kog je Sergej nazvao separatistom, a Čanak Sergeja gnjidicom, ostaje otvoreno pitanje kako će raditi i naša lokalna skupština! Odnosno, da li se bojkot rada nastavlja zajedničkim snagama ili ne?

Od ranije znamo i to da odbornicima opozicije rad baš i nije omiljena kategorija popunjavanja slobodnog vremena, tako da nikoga nije iznenadilo bojkotovanje rada skupštine.Učinile su to obe stranke opozicije u Kovačici, svaka na svoj način.

Hoće li doći do raskola u nekada jedinstvenoj koaliciji DS-LSV sada kada vrh Lige proziva Demokratsku stranku da je kriva za propadanje Vojvodine?Postavlja se pitanje i da li je ovaj sukob zvono za buđenje Ligašima i upozorenje da njihovi koalicioni partneri nisu bili tu zarad opštih, već zarad pojedinačnih interesa? I na kraju, hoće li se uključiti u rad skupštine ili ostati lojalni DS-u sada kada njihov predsednik i brend stranke trpi najveće i brutalne uvrede?

Kako će koalicioni partneri da se pogledaju u oči i šta će ih spajati sada, ako ne ideologija koju zastupaju njihovi lideri? U kojoj koloni će sada Ligaši šetati kada nema senke DS-a da se iza nje stane?

Kako će Ligaši stati uz Miroslava Krišana i Demokratsku stranku sada kada su na optuženičkoj klupi i kada se odgovara na večito pitanje Čanka di su naši novci? 

Gospodine Čanak, pitajte demokrate.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31