Pančevu oko 15 miliona dinara u okviru projekta NIS "Zajednici Zajedno"

Autor :  mar 23, 2019

Ovim povodom danas je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpisan Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje.

Sporazume su potpisali Кiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.Sporazume su potpisali Кiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije je ovom prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa "Zajednici zajedno“ usmerila u zdravstvo.

Кiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je rekao da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije". Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija. 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov zahvalio se kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji i naveo značaj podrške zdravstvenim ustanovama u okviru programa "Zajednici zajedno“.

- Za deset godina rada na ovom projektu, uspeli smo da poboljšamo uslove života i unapredimo različite društvene oblasti u našim gradovima. Ove godine u okviru sporazuma između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Naftne industrije Srbije svi ćemo se orijentisati na najosetljiviju i najbitniju društvenu oblast, a to je zdravstvena zaštita prvenstveno dece i mladih. Pančevo kao grad je je praktično i sedište i srce NIS, Rafinerija Pančevo, će kao lokalna samouprava spremiti dobre projekte zajedno sa NIS-om - istakao je gradonačelnik Pavlov.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs "Zajednici zajedno“. Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica, jaka zajednica, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa "Zajednici zajedno“ u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica – Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31