(FOTO) Dnevnik jednog "navijača": Koga više vi vortate? 

Autor :  mar 03, 2019

159.večiti derbi, koji je završen podelom plena, može se opisati u nekoliko reči, očajna igra, nivo kvaliteta naša dva najbolja kluba cirkus, sudijske greške,nervoza, navijačka podeljenost.. I da - Pavkov.

Skromni momak iz Begeča koji "fejk" treneru Milojeviću rešava najbitnije mečeve.Usledio je posle pola sata od zavšretka meča rat saopštenjima i izjavama ko je oštećen(Benu poništen čist gol?), ko je mezimica(Zvezda), da li je Partizanov gol bio regularan ili ne... Situacije koje se ponavljaju iz meča u meč. Ovoga puta je možda Zvezda bila oštećena, prošli put Partizan i tako u krug...Nemojte da verujete da su uprave u sukobu. To su priče za malu decu.

Zvezda, sada neuporedivo jača, drži Partizan u igri, jer sport u Srbiji nema smisla ukoliko nema Partizana ili obrnuto.. Postoji priča da je na tajnoj večeri na Kipru u mandatu Grofa Božovića, Zvezda prepustila Partizanu titulu, kako bi joj spasli upravu od linča navijača.. Sada gledamo situaciju kao prošle godine, dva nerešena derbija, i treći odlučuje... I Zvezda će tu pobediti.

Živi bili pa videli, pošto je ruku na srce daleko kvalitetnija. Najoštećeniji su iskreni navijači, gledaoci, porodice sa decom,koji su platili, i uporno plaćaju po nekoliko stotina dinara, pa i preko 1000 da dođu i odgledaju "najveći praznik srpskog fudbala" i večito se posle utakmice vraćaju "prazni".Pored toga što rizikuju svaki put kada uđu kroz kapije stadiona da će biti pogođeni bakljom, petardom, topovskim udarom, zbog zaraćenih frakcija navijača Partizana u kojima uglavnom deblji kraj izvuče neko ko nije uopšte kriv. 

Ne tako davno, kada sam bio klinac, sećam se išli smo zajedno na utakmice, navijači Zvezde i Partizana, iz Pančeva. Okupljali smo se kod Gimnazije i Beovozom do Karađorđevog parka idemo zajedno, bilo je tu i šale, zezanja, žicanja za pivo, pa kad se stigne do blizine stadiona onda se razdvajamo.

Posle utakmice nalazili smo se ponovo na stanici u Karađorđevom parku pa smo se začikivali u zavisnosti ko je pobedio... Da li možete da zamislite tu situaciju danas? Ni su snu.. Devastiranje države od 2000 godine uticalo je debelo i na sport. Najviše na fudbal, jer tu ima i najviše para. Najveći ološ posle 2000 je okupirao uprave, više Partizana, manje Zvezde, pošto je u klubu iz Humske bilo novca koji je upumpao "Progres" i Mirko Marjanović.

Istovremeno radilo se na uništavanju FK Crvena Zvezda. U Zvezdi je posle 2000, protunjala horda bitangi koja je opustošila klub, ostaveći ga sa dugom od skoro 60 miliona evra. Bilo je i nekih koji su pokušavali da spasu klub, ali bezuspešno, jer podrške nije bilo..Mi iskreni ljubitelji fudbala, sporta, Zvezde ili Partizana smo žrtve jedne interesne grupacije koja nas blago rečeno "vorta".Na nama je da li ćemo to prihvatiti ili ne. Bez obzira na sve ovo, ja volim svoj klub i momke(ne sve) koji ginu za sveti grb koji nose iznad srca. Ostalo - ima opcija na FB - ignore!

 

IMG 1055

 

autor : Miroslav Milakov, navijač Crvene Zvezde iz Pančeva

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31