NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Autor :  feb 27, 2019

Mašinska škola Pančevo danas je otvorila novi savremeni kabinet za mehatroniku, koji je opremljen zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS u iznosu od milion dinara. U školi je održana svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Pančeva, Kompanije NIS, pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje kao i direktori drugih škola.

 

Smer mehatronika u Mašinskoj školi u Pančevu postoji već 13 godina. Interesantan je učenicima jer uče zajedno i mehaniku i elektroniku.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, rekao je da je važno da se stvore uslovi da deca po završetku srednje škole mogu odmah da se osamostale i zaposle, što se postiže dualnim obrazovanjem.

O novom kabinetu za mehatroniku u Mašnskoj školi, Grad Pančevo i NIS su razgovarali 2017. godine, kako bi se obezbedili uslovi za prilagođavanje školskog programa i školovanje dece za poslovne potrebe Rafinerije nafte Pančevo, istakao je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

Za Kompaniju NIS i Rafineriju nafte Pančevo veoma je važno da  deca mogu da steknu praktična znanja. Zato su u oviru projekta „Enerigija znanja “ obezbedili sredstva za kabinet u Mašinskoj školi.

Novi kabinet za mehatroniku opremljen je savremenom didaktičkom opremom za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja kojom se simuliraju uslovi u pravom radnom okruženju i doživljavaju realni uslovi u industriji.

Kupljen je nov nameštaj i nastavna oprema, kako bi se unapredila nastava, ne samo za sadašnje i buduće tehničare mehatronike, već i za druge smerove koji postoje u Mašinskoj školi.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31