Nenad Živković zvani Smrad, primer je objektivne politike Srpske napredne stranke

Autor :  feb 23, 2019

Nenad Živković zvani Smrad, iz Pančeva, primer je objektivne politike Srpske napredne stranke. Iako se predstavlja kao opozicionar, pripadnik onih koji se trude da ubede narod u laž da dobijaju otkaze, trpe mobing i ne mogu da dođu do zaposlenja, Smrad Živković je dobio posao u ETŠ Nikola Tesla, kao profesor građanskog vaspitanja. Bez ikakvih problema.

Smrad Živković je, posle završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, odsek inostrani poslovi, dugo tražio sebe. Bio je angažovan na privremenim i povremenim poslovima, poput komisija za dodelu sredstava medijima u nekoliko desetina gradova i opština i nekoliko godina u komisijama za ocenu i otkup umetničkih dela u Pančevu. 

Nije to bila mala zarada, reč je o više desetina hiljada eura na godišnjem nivou, za par dana posla. Ali, sada se ostvario i najzad dobio pravi posao, kao pravi čovek. Da li će se ova umetnička duša, koja je i sama stremila modernoj umetnosti poput iscrtavanja grafita na zidovima institucija, zbog čega je trpeo nerazumevanja državnih i sudskih organa, snaći u ulozi pedagoga, pokazaće vreme. 

Znamo da voli da deli lekcije, ali razlika je što je gradivo sada drugačije i zasnovano na moralnim vrednostima, a ne fikciji i lažima koje ovaj profesor godinama zagovara. Učenike će morati iskreno da uči i pridržavanju zakona, da poštuju različitost, tuđe mišljenje i pravo na slobodu govora, što se u egzaktnim primerima njegove želje da se ostvari i kao novinar ne može pronaći ni u tragovima.

Moraće i da prestane da nosi sintetiku i da počne da se kupa, kako ga učenici ne bi više nazivali - Smrad. Mada se sam od sebe nikada neće oprati.

Možda će Smrad Živković, koji se bez ikakvih smetnji zaposlio u ETŠ Nikola Tesla u Pančevu kao profesor građanskog vaspitanja, biti prvi opozicionar, ako je to još uvek, koji će bar pokušati da prestane da tvrdi da niko ko nije član SNS ne može da dobije posao.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31