Istinom o Jasenovcu protiv mržnje SzS prema Srbima

Autor :  feb 23, 2019

Nasuprot sumanutog Milojka Pantića, govornika Đilasa, Jeremića i Boška, koji je u Pančevu tvrdio da Srbi koriste Jasenovac kao simbol mržnje protiv Hrvata, izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta Gideon Grajf ustaški konclogor u Jasenovcu naziva pravim imenom - Aušvicom Balkana.

Grajf tvrdi da aero-snimci područja Jasenovca iz 1945. godine, koji su nedavno otkriveni u arhivu Edinburga, otkrivaju postojanje mnogo većih masovnih grobnica rasutih na površini od najmanje deset kilometara kvadratnih.

- Ti snimci su jedan od konačnih dokaza na osnovu kojih ćemo, bojim se, morati čak da povećamo broj ubijenih u Jasenovcu sa 700.000 ili 800.000, što su današnje procene, rekao je Grajf.

Govoreći o svojoj studiji "Jasenovac-Aušvic Balkana. Ustaška imperija okrutnosti", Grajf je rekao da nema iluzija da će ova studija promeniti mišljenje revizionista i onih koji poriču činjenice, jer postoji negativno iskustvo sa onima koji negiraju Holokaust.

- Hiljade knjiga, hiljade svedočenja, hiljade istraživanja, hiljade dokumentarnih filmova nisu ih naterale da se predomisle - rekao je Grajf, koji, ipak, očekuje da pristojni i obrazovani ljudi uče iz njegove knjige bez predrasuda i da shvate tešku priču o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Podsećajući na prvu srpsko-jevrejsku izložbi o Jasenovcu, koju je pre godinu dana priredio u UN, Grajf kaže da je internacionalizacija pitanja zaštite kulture sećanja na žrtve Jasenovaca veoma važna, kao i da su važni aktivizam i pomoć progresivnim i antifašističkim snagama u Hrvatskoj da se odupru talasu revizionizma i neoustaštva.

- Veoma je važno da se osnaži saradnja svih progresivnih snaga na zaustavljanju tog opasnog neoustaškog trenda u Hrvatskoj, koji može da ohrabri neonacističke pokrete i grupacije i u drugim zemljama, rekao je Grajf.
Autor monumentalne studije "Jasenovac-Aušvic Balkana. Ustaška imperija okrutnosti", Grajf, napomenuo je da je, dok je istraživao Jasenovac, naišao i na podatke o "Handžar diviziji" i njihovim dejstvima, te da je za njega i istraživanje stradanja u srebreničkoj regiji izazov, jer postoje različita tumačenja, ali ne i dve ili tri istine, već samo jedna.

On je naveo da ga je učešće mudžahedina u balkanskoj tragediji zainteresovalo kao istraživača koji dolazi iz Izraela, te da će se truditi da da sve od sebe da detaljno prouči sve aspekte stradanja svih naroda u delikatnoj srebreničkoj regiji.

RADIKALNI MUSLIMANI ZALJUBLJENI U VUKA POZDERCA JEREMIĆA

Radikalni islamista Muhamed Čengić, oduševljen je nedavnim nastupom Đilasovog pajtaša iz SzS, lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, na sarajevskoj FTV tokom kojeg je rekao da je Srbija kriva za sve ratove i sve zločine. Čengić kaže i da su kod Jeremića proradili bošnjački geni, verovatno original Alijini koji za Čengića predstavljaju vrhovno božanstvo i pandan čistote.

- Bošnjački geni proradili kod Vuka Jeremića, naravno da je Srbija bila agresor! Vuk mi je jednom u obraćanju i rekao da je on spreman, naravno kada preuzme vlast, da se suoči sa činjenicama. Genocid se desio i da država Srbija treba da plati ratnu oštetu. U dogovor ulazi ukidanje Republike Srpske i ošteta od 200 milijardi dolara!, napisao je Čengić, koji je poznat po najradikalnijim stavovima protiv Srbije i koji među svojim obožavaocima ima brojne istomišljenike i simpatizere Vuka Jeremića.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31