MILOJKO PROLUPAO U PANČEVU: Srbe optužio da lažu o Jasenovcu i Kosovu!

Autor :  feb 23, 2019

Milojko Pantić, na separatističkom skupu u Pančevu, po nalogu Boška Obradovića i Vuka Jeremića hvalio je sa govornice Zaeva, a Srbiju i Srbe optužio da su jedini krivci za to sto se Kosovo otcepilo! Tu se nije zaustavio, već je za Jasenovac rekao da su ga Srbi lažno stavili u centar pažnje da bi zaratili sa Hrvatima!

- Najpre su ti takvi srpski političari u Jugoslaviji građanima solili pamet da nas eksploatišu Slovenci i da treba da bojkotujemo njihovu robu. Onda su predmet još jače mržnje postali Hrvati. Skoro pola veka u komunizmu nije nam smetao Jasenovac, naprotiv, napravljeno je spomen obeležje da se ne zaboravi takva kataklizma nacizma i fašizma, a onda je u centar pažnje srpskom društvu posle pola veka ubačen taj simbol ustaškog zločina da bi postao simbol mržnje prema svim Hrvatima, poručio je zajapureni Milojko Pantić sa govornice.

Ono što je Milojko zaboravio je da je Hrvatska želela da revidira taj deo istorije i da i dan danas pokušava da Jasenovac proglasi za nekakav park u kojem su se igrala deca. Zaboravio je i "zenge" hrvatske predsednice Kolinde Grbar-Kitarović, polupane ćirilične table, a i još svež napad Ustaša u Splitu na vaterpoliste "Crvene zvezde" koje su noževima i palicama jurili po rivi urlajući "četnici".

- A posle Dejtonskog sporazuma srpski vlastodršci su mržnju usmerili prema Albancima sa Kosova. Pokušali su da Kosovo očiste od Albanaca koji su se zbog toga i ni zbog čega drugog otcepili od Srbije. I sada smo mi građani te besudnje zemlje zvane Srbija ostali sami sa svojim nacionalističkim i šovinističkim mrziteljima i njihovom mržnjom, nastavio je Pantić.

Ako je verovati Milojku Pantiću Srbi su krivi i za brojne ubijene Srbe na Kosovo, napade Šiptara na Srbe decenijama unazad, mnogo pre Dejtonskog sporazuma. Krivi su i za vekovnu žalju Šiptara da formiraju takozvanu "veliku Albaniju", koju upravo ovih dana Edi Rama i Ramuš Haradinaj javno zagovaraju.

Sinoćni skup u Pančevu više je ličio na scenario koji zapadne sile ovih dana pokušavaju da skroje u Venecueli, gde su iz vedra neba imenovali do juče nepoznatog čoveka za predsednika, umesto legitimno izabranog Nikolasa Madura.

Ovo nije prvi dokaz da Đilas, Obradović i Jeremić rade Srbiji o glavi. Nedavna poseta Đilasa Skoplju izazvala je veliku pažnju javnosti, gde je sa premijerom Zoranom Zaevim ugovarao prevrat u Srbiji. Kome su priklonjeni govori i činjenica da je koliko juče predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji pozvao upravo Skoplje i Podgoricu da se ujedine sa Šiptarima protiv Srbije.

Da li je sinoćni skup u Pančevu uvod u nešto što su Đilas, Boško i Jeremić dogovorili u Skoplju?

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31