TAJKUNSKA POSLA: Graditelj mini hidrocentrala privatizovao Slaninijadu u Kačarevu!

Autor :  feb 14, 2019

Tajkun Nenad Novaković prošle godine je na čudan način preuzeo organizaciju Slaninijade u Kačarevu, jednu od najposećenijih manifestacije ove vrste u Vojvodini. Veliki broj gostiju i posetilaca znači i mnogo para, a naš narod lepo kaže "onom ko ima, nikad nije dosta". Nejasno je samo, zašto su Kačarevci, jednu ovakvu manifestaciju, prepustili tajkunu Novakoviću.

Posle smrti Nenada Šaletića, Kačarevca, koji je decenijama bio na čelu organizacionog odbora, odjednom se pojavio Nenad Novaković, koji se dugo vešto krio od očiju javnosti, dok je sticao milione evra. Znao je koga i kako treba da "podmaže" u vreme bivše vlasti. Krasi ga lično poznastvo sa Čedomirom Jovanovićem, a špekuliše se da je dugo bio finansijer LDP. 

Da bi izbegao ruku "zakona", pokušava da se "prilepi" SNS kroz Slaninijadu, kako bi izbegao krivičnu odgovornost. Međutim, opšte je poznato da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zgražava na kriminal, tajkune i lopove, pa taj "projekat" Novakoviću baš ne ide od ruke. Prema našim saznanjima, Novakovića krase i veze sa sprskim i crnogorskim podzemljem i bivšim visokim funkcionerima MUP u Pančevu. Najpoznatiji biznis bio mu je izgradnja mini hidrocentrala, čime se i danas bavi. 

Sa Milom Đuraškovićem je krenuo u „osvajanje“ srpskih putara, ali je ovo preduzeće bankrotiralo. Firma, koja je zapošljavala 360 radnika i održavala oko 1.300 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u tri okruga na jugoistoku Srbije, zvanično je otišla u stečaj zbog duga prema poveriocima od sedam milijardi dinara. 

Međutim, stvarni dug PzP „Niš“ je bio oko 18 milijardi dinara i daleko premašuje vrednost ovog preduzeća. Samo dan nakon pokretanja stečajnog postupka, bez posla je ostalo 40 putara. U sindikatu preduzeća ukazuju da je sunovrat februara 2003. godine, kada je PzP za 350 miliona dinara kupio konzorcijum fizičkih lica, u kom su bili do tada nepoznati biznismen Đurašković iz Beograda i Nenad Novaković iz Kačareva.

Bavio se Neša i hladnjačama za smrznuto voće pre petooktobarskih promena. Tada je bio ponosan na svoje veze sa SPS, kao što se danas hvali poznastvima sa "jakim momcima".

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31