"Od igre do zavisnosti" - Projekat za osmake

Autor :  dec 13, 2018

Udruženje “Centar za pružanje podrške porodici - Umem bolje“ je i ove školske godine, kao i prethodne dve, realizovalo u kovinskoj OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” projekat „Od igre do zavisnosti” kojim su bili obuhvaćeni svi učenici osmih razreda. 

Program čine četiri edukativnie radionice, od kojih je prva “(Zlo)upotreba društvenih mreža“ sa tematskim celinama: istorija društvenih mreža, rizici njihovog korišćenja sa primerima, načini zaštite i bezbednog korišćenja društvenih mreža, aktivno gledanje edukativnog filma i razgovor o sajber nasilju kroz principe pozitivne komunikacije. Projekat je veoma uspešno vodila Ivana Matejić, master socijalni radnik sa završenim akreditovanim programima iz oblasti porodične medijacije i terapije. Lokalna samouprava i mesne društveno odgovorne kompanije podržale su projekat tako da je sproveden u svih deset osnovnih škola kovinske opštine.
 „Kao predmetni nastavnik, profesor fizike i tehničko-informatičke grupe predmeta, zadužen za IKT kompetencije od strane Školske uprave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u zvanju pedagoškog savetnika, prisustvovao sam svim radionicama nakon čega sam izvršio evaluaciju prema WEF kriterijumima ocenjujući je kao ostvarenu u potpunosti po svim relevantnim zahtevima, što je odlična referenca za rad Centra, kao i primer drugim lokalnim samoupravama kako se treba angažovati u ovoj veoma delikatnoj oblasti života i rada adolescenata,“ kaže o projektu profesor Dejan Kreculj.
Da rezimiramo: radionice su se pokazale kao odlična priprema za srednju školu i novu životnu fazu punu izazova sa ciljem da se deca informišu i edukuju o sajber i vršnjačkom nasilju, psihoaktivnim supstancama kao i da se osnaže i nauče veštinama asertivne komunikacije, kako da zastupaju sebe i svoje mišljenje vodeći računa da ne povrede druge.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31