Zamenik pokrajinskog sekretara obišao škole u Pančevu

Autor :  dec 05, 2018

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić, obišli su šest škola na teritoriji grada Pančeva.

Oni su obišli: Elektrotehničku školu “Nikola Tesla”, ŠOSO “Mara Mandić”, Osnovnu školu “Bratstvo jedinstvo”, Baletsku školu “Dimitrije Parlić”, Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj” i Poljoprivrednu školu “Josif Pančić”.
U poljoprivrednoj školi Josif Pančić zamenik pokrajinskog sekretara, Milan Kovačević, rekao je da je Pančevo jedna od 45 lokalnih samouprava koje Pokrajinski sekretarijat u svom planu obilazi i do 25. decembra će obići sve ustanove obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine. 
To su predškolske ustanove, domovi učenika, osnovne škole i sve srednje škole. Mogu da kažem da sam zadovoljan inicijativom lokalne samouprave o aktivnostima koje realizuju i koje imaju u planu. Jedna od ključnih inicijativa koja je zaživela ovim posetama, i u saradnji sa lokalnom samoupravom, je inicijativa izgradnje novog Doma učenika gde ima realnih potreba u odnosu na smerove koji se upisuju u srednje stručne škole, rekao je Kovačević.
Kako je objasnio, u pitanju je radna poseta i ujedno je to bila prilika da se razgovara sa kolegama, da se izađe na teren i da se vidi koji su to problemi sa kojima se prosvetni radnici susreću, gde i na koji način pokrajinski sekretarijat njima može da pomogne u organizaciji nastave i stvaranju što boljih uslova i ambijenta, kako za učenike, tako i za nastavnike.
Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje je izjavila da grad Pančevo vodi računa o školama i da škole u Pančevu nemaju za sada finansijskih poteškoća, jer grad izdvaja za tekuća održavanja. 
Naravno postoji problemi u školama, pre svega nedostatak prostora i potrebne nadogradnje. Predvideli smo izradu projektno – tehničke dokumentacije i nadamo se da ćemo u narednom periodu moći da konkurišemo za neke veće investicije. Takođe, kapaciteti škola se šire uporedo sa razvojem savremene tehnologije, tako da su potrebni novi smerovi, pa tako i nove radionice i oprema. Naše škole učestvuju na konkursima koje raspisuje Pokrajina, dobijaju sredstva i to nam zaista znači, rekla je Božić.
Poseta je realizovana u okviru projekta „Sekretarijat bliži školskim klupama” koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31