SLUČAJ ATP: Zloupotrebom medija probali da izazovu eskalaciju mržnje

Autor :  sep 04, 2019

Priča o ATP Pančevo, nije priča o nezadovoljstvu nekolicine vozača, nego o igranju sa sudbinom 350 zaposlenih i njihovih porodica, koje bi režirano uništenje preduzeća ostavilo bez posla. Opoziciona manjina, koja deluje kroz fabrikovanje vesti u lokalnim medijima, ovim isceniranim protestom sa jasnim ciljem, još jednom je pokazala koliko joj je stalo do ljudi. Sve bi uništili radi ličnog profita.

Po smišljenom planu nekolicine i "vođe" vozača Jove Jovića, počelo je podbunjivanje kolega, kojima su ispred nosa mahali nerealno obećanim novcem. Navukli su 52 vozača koji su poslodavcu doznake za otvaranje privremene sprečenosti za rad (bolovanje). Dopisom, koji su dostavili rukovodstvu ATP Pančevo 15. avgusta, tražili su povećanje zarada na 70.000 dinara neto.  

Rukovodstvo ATP Pančevo reagovalo je kako i dolikuje, hitno je organizovan sastanak sa čelnicima Grada Pančeva. Tokom jučerašnjeg dana, predstavnicima vozača, predočeno je da je jedina mogućnost, koju važeći zakoni dozvoljavaju, da se vozačima zarada poveća za 10.000 dinara mesečno, tokom četiri meseca, odnosno do kraja tekuće godine. 

Na samom sastanku, vozači su prihvatili predlog. Ali, iz nepoznatih razloga, nedugo zatim su ga odbili.Famozni "vođa" Jova Jović, koji se sve vreme, do tada, nedolično ponašao pre poslodavcima, nije kasnije odgovarao na pozive, jasno pokazujući koliko mu je stalo do rešenja problema, do kolega, građana, pa i do opstanka same firme. 

ATPsindikati

Cilj Jovićeve akcije je jasan. Uništenje autotransporta i ulazak u stečaj, koji će biti okidač za eskalaciju mržnje prema lokalnoj vlasti. To je dokazao insistiranjem da se ispune zahtevi koji su apsolutno protivzakoniti i činjenično nepristojno ponašanje u ophođenju prema nadređenima i gradskim čelnicima. Međutim, Jović i njegovi "režiseri" su se malo preračunali. 

Oba reprezentativna sindikata Javnog komunalnog preduzeća za prevoz putnika ATP Pančevo, sindikat "Nezavisnost" i "Samostalni sindikat", ogradili su se i nisu podržali nekolicinu zaposlenih, koji svojim postupcima žele da izazovu namerni stečajni postupak. 

Svako ko je gledao film "Profesionalac" seća se štrajka i vođe štrajkača koji se Bori Todoroviću obraća rečima "druže Luka, Vi niste u penziji?". Pametnom dosta, a nadležnom tužilaštvu eto teme za razmišljanje.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30