Sastanak sa građanima u kabinetu predsednika opštine: BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU I KRAĐE U ATARU

Autor :  avg 22, 2019

U kabinetu predsednika opštine održan je sastanak na kome su pored čelnih ljudi lokalne samouprave učestvovali i predstavnici Policijske stanice Opovo i grupa od dvadesetak građana Opova, koji su došli povodom peticije i molbe da se nešto preduzme zbog nelegalne i nebezbedne vožnje ulicama Opova i sve češćih i obimnijih krađa u ataru.


Naime, u jednom delu naseljenog mesta Opovo konstantno se kreću neregistrovana vozila čiji su vozači često u alkoholisanom stanju bez vozačke dozvole i kreću se neprilagođenom brzinom, a kako kažu svedoci, ista ta vozila uočena su i u ataru i povezuju se sa drugom vrstom događaja, a to su sve učestalije krađe na njivama.

Učesnici sastanka su zajednički analizirali situaciju, a čuli smo i da su sve to poznata lica istražnim organima i da su u poslednjih godinu dana podnete čak 64 prekršajne prijave, ali su dugi procesi i blage kazne velika prepreka u suzbijanju ovih nelegalnih radnji.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je prisutnim građanima rekao da su već pokrenute operativno istražne radnje, kao i da će se već sutra sastati sa predsednicom Prekršajnog suda u Pančevu.

- Lokalna samouprava zajedno sa policijskom stanicom od danas preduzima niz mera, kad govorim o suzbijanju krivičnih dela i prekršaja koji su danas građani izneli. Imali smo nekoliko predstavki, a to su predstavke gde imamo ozbiljno nezadovoljstvo građana, kad govorimo o nasilničkoj vožnji i  nebezbednosti naših građana, kad govorimo o poljskim krađama, kad govorimo o krađama u okviru domaćinstava i ono što je nama lampica bila, jeste da se naši građani ne osećaju sigurno. Iz tog razloga, organizovan je sastanak na ovom nivou sa funkcionerima lokalne samouprave, predstavnicima Policijske stanice Opovo i očekujemo već sutra razgovor sa predsednicom Prekršajnog suda u Pančevu i očekujemo da ćemo u narednom periodu preduzeti niz mera i radnji, izjavio je Tasić.

Takođe, lokalna samouprava će u saradnji sa Policijskom stanicom Opovo preduzeti i niz preventivnih mera, kao što je postavljanje ležećih policajaca, kadrovsko i tehničko pojačanje poljočuvarske službe i konkretnija saradnja sa patrolama policije, i što se posebno ističe, da će se za ove prekršaje procesuirati po ubrznaom postupku.  

- Ono što će lokalna samouprava uraditi, jeste da će na ključnim saobraćajnicama postaviti 20 ležećih policajaca, da će policijska stanica u koordinaciji zajedno sa poljočuvarskom službom, koja će se značajno brojčano povećati, imati kombinovane patrole u smislu kontrole atara u naseljenim mestima Baranda, Sakule, Sefkerin i Opovo, da ćemo zajedno sa policijom raditi na sprečavanju ovakvih krivičnih dela koji su postali ozbiljan problem u prethodnom periodu. Ono što je takođe jako važno, jeste da ćemo morati zajedničkim akcijama raditi na represivnom delovanju prema počiniocima krivičnih dela i prekršaja, jer je evidentno da smo imali 64 prekršaja za određena lica za koja pouzdano znamo da se bave ovakvim nedozvoljenim radnjama, ali da nisu u nekom prethodnom periodu na vreme procesuirani. Ono što je takođe bila tema današnjeg razgovora, a što ćemo sprovesti u narednom periodu jeste da će se svako sredstvo izvršenja prekršaja, a konkretno u ovoj situaciji su automobili, oduzimati. Trudićemo se da to uradimo u skraćenom postupku i da ova lica automatski brzo i energično procesuiramo, poručio je predsednik opštine.

Predstavnici lokalne samouprave i Policijske stanice Opovo apeluju na sve građane koji uoče izvršenje ovakvih prekršaja da odmah isti prijave policiji kako bi počinioci bili zatečeni i uhvaćeni na delu sa dokazima što će u velikoj meri olakšati sudski postupak.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30