Gradska menadžerka Maja Vitman: Otvorena kapela u Glogonju (VIDEO)

Autor :  avg 06, 2019

U Glogonju je otvorena kapela, čija je vrednost više od 14 i po miliona dinara. Ukupna površina objekata je 190 metara kvadratnih, a investitor je Grad Pančevo.


Posle višegodišnjih zahteva meštana Glogonja, ovo mesto je konačno dobilo kapelu. Zvanično, objekat je pušten u rad 5. avgusta i sada će olakšati sahranjivanje preminulih.

– Danas u prisustvu sveštenstva osveštao se zvonik kao i sam objekat, koji je pušten u rad.Objekat je napravljen na osnovu kanona Srpske pravoslavne crkve. Pored kapele izgrađen je i prateći pomoćni objekat sa nadstrešnicom. Ovaj projekat je od velikog značaja i veliko je zadovoljstvo da je ovakva investicija ušla u budžet grada Pančeva i da se blagovremeno ostvarila – rekla je Maja Vitman gradska menadžerka.

Radove je izvodilo  JP „Direkcija za izgradnju i uređenje  Pančevo“, a kasnije je investicija prešla na grad Pančevo. Ukupna vrednost investicije  bila je  oko četrnaest i po miliona dinara, a radovi su trajali dve godine.

-Izgradnja ovog objekta pre svega će puno značiti porodicama preminulih, jer otvara mogućnost da se ceo obred obavi na jednom mestu. Zahvalio bih se gradu Pančevu što je uzeo u obzir naše zahteve i potrebe meštana – rekao je Slavko Jovanovski predsednik Saveta MZ Glogonj.

Prema rečima sveštenika Ivana Barajevca, izbećiće se zastoj u saobraćaju zbog tradicija koje su se poštovale, prilikom sahranjivanja . On je dodao da neće više biti dugih povorka kroz selo, već će se ceo obred i okupljanje obavljati  u novoizgrađenom objektu pored kapele.

–  Osveštana je kapela i prostorije koje su predviđene za parastose i daće. Ovakve stvari će se od sad odvijati ovde a ne u kući, kako je do sada bio običaj. Zahvalni smo MZ Glogonj i Gradu Pančevu – rekao je Barajevac.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31