Andrea Stojadinov šampionka Evrope u džudou za mlađe seniore

Autor :  nov 02, 2018

U Mađarskom Đeru se održava Evropsko prvenstvo u džudo-u za mlađe seniore (takmičari do 23 godine).

Iako juniorka Andrea Stojadinov je dominantno osvojila prvo mesto sa 4 efektne pobede iponima.
U prvom kolu na tatami je za protivnicu imala Turkinju Beder Tukče, posle početnog ispitivanja snage proradila je Andreina "specijalna" tehnika morote seoi nage.
Drugo kolo je trajalo svega 46 sekundi jer je i Belgijanka Salens Elen podlegla pod Andreinim pritiskomi pala na istu tehniku.
U polufinalu protivnica je bila Ruskinja Stepanova Elisaveta, koja je zadala najviše muka mladoj Pančevki i koja je povela na vazari, međutim tu Andrea pokazuje svoj karakter i odlučnost da se i sa ovog prvenstva vrati sa medaljom. Na polovini borbe plasira tehniku harai goši i baca protivnicu na ipon, a sebi omogućava plasman u finale.
Finale sa Piškalevom Darijom iz Rusije je bila borba na sve ili ništa od strane obe protivnice, prvi Andrein napad je urodio plodom i povela je na vazari, u sledećoj akciji Ruskinja je izjednačila, i u nastavku akcije preuzela inicijativu, ali njen trenutak nepažnje Andrea je iskoristila i bacila je protivnicu na još jedan vazari što je automatski značilo pobedu u ovom finalnom duelu.
Posle dodele medalja Andrea nam je izjavila da je veoma zadovoljna uspesima koje postiže ove godine.
- Pre dve nedelje sam osvojila bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, a već danas sam osvojila zlato ovde u Đeru. Ova godina je veoma uspešna za mene, ali još nije gotova. Trudiću se da opravdam poverenje selektora i da donesem još medalja. Iskoristila bi priliku da se zahvalim i pozdravim sve profesore Gimnazije "Uroš Predić" u Pančevu, rekla je Stojadinov.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije