Akiko stiže u Pančevo

Autor :  okt 03, 2018

Nakon letnje duge pauze, autentični kafe-serijal književnih večeri u gradu Pančevu, vraća se u Pogon punom parom! U sredu, 10. oktobra, sezonu otvara trenutno najpopularniji mladi autor u regionu, Stefan Tićmi iz Leskovca, autor romana “Ja sam Akiko”.

Pre promocije, posetiće pančevačku Gimnaziju, gde će biti gost na tri časa srpskog jezika i književnosti, a zahvaljujući predusretljivosti profesorke Aleksandre Mihajlović. 
Pored Tićmija, kome je pravo ime Stefan Mitić, urednik večeri, Stefan Stanojević, ugostiće i renomiranu pančevačku književnicu Gordanu Vlajić, kojoj će prepustiti razgovor sa autorom "Akiko." Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. Do-akiko, mogao bi biti novi pozdrav ove knjževne sezone u “Pogonu”.
Inače, ovaj roman je izazvao pravu pomamu u čitalačkom svetu. Za samo nekoliko nedelja po objavljivanju u izdanju Lagune, na 16. Međunarodnom festivalu „Trg od knjige“ u Herceg Novom, proglašen je za dečiju knjigu godine, a od 15. septembra nalazi se i na prvom mestu Lagunine top liste izdanja za decu. Knjiga je štampana u 7.000 primeraka, a predviđa joj se slava “Malog princa”, jer je Akiko svevremena junakinja. Kako piše na “Laguninom” sajtu, Akiko je devojčica koja ne voli granice. ima pegice, voli svog oca, koža joj miriše na staru hartiju i često je usamljena. Drugima deluje neobično, a život će joj se promeniti kad bude upoznala Baobaba i Marsela. Nadahnuta, poetska knjiga Stefana Tićmija, definitivno je novi glas u domaćoj književnosti.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije