Izložba "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" u Kulturnom centru

Autor :  sep 20, 2018

Izložba pod nazivom "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" Katarine Marčetić otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 28. septembra. Ovo je treća samostalna izložba mlade umetnice, prva u Pančevu.

Izložba je nastala kao odgovor na jedan od zadataka predmeta Kreativne fotografije, na završnoj godini osnovnih akademskih studija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, na kom autorka ove izložbe Katarina Marčetić pohađa master studije.
Inspiraciju za rad autorka je našla u uličnim svetiljkama. Po njenim rečima svetiljke su nešto na šta ne obraćamo toliko pažnje, ali takođe nešto što ima veliki umetnički potencijal. Autorka takođe ističe da joj ovo nije prva samostalna izložba.
Autorka ističe da je očekuje još mnogo izlaganja, ali da joj je trenutni fokus završavanje master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti.
Katarina otkriva da već uveliko radi na svom master radu koji je dobio naziv "Dvanaesti prostor" pa tako već sledeće godine možemo očekivati još jednu izložbu ove mlade umetnice.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije