ePančevo

ePančevo

Nekoliko dana je prošlo od kada je Higijena kupila nove kontejnere koji će biti postavljeni na lokacijama gde se stvaraju divlje deponije. Krenulo se sa čišćenjem Ulice Dimitrija Tucovića koja je možda i najkritičnija.

Posle odluka Gradskog veća i odbornika, lokalna samouprava završava poslove o sklapanju ugovora o javno privatnom partnerstvu za javnu rasvetu, ATP i puteve. Prvo bi, prema najavama gradskog većnika za komunalnu delatnost Milenka Čučkovića trebalo da zaživi ugovor o javnoj rasveti, pa potom slede putevi i ATP kao jedan od najvećih projekata.

Kako regionalna RTV Pančevo saznaje iz izvora bliskih istražnim organima oko 12 sati došlo je do pucnjave nateretani na Kotežu 2.Jedno lice je lakše ranjeno. U toku objavljivanja vesti vršen je uviđaj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg muškarca iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Opština Kovačica na čelu sa predsednikom Milanom Garaševićem izdejstvovala je da se uradi uređenje pružnih prelaza usled problema koji se pojavio nakon rekonstrukcije pruge koja ide kroz opštinu Kovačica.

Trenutno se izvode pripremni radovi za asfaltiranje i rekonstrukciju kolovozne konstrukcije na državnom putu IB reda broj 18, deonica Straža – Jasenovo.Radovima je obuhvaćeno proširenje kolovoza na širinu od 7,10 m u dužini od 4,7 km, od izlaza iz Straže ka Jasenovu.

Tradicionalna manifestacija „Paprikašijada“ održana je u subotu, 17. avgusta, u Češkom Selu. Ove godine, čak 35 ekipa sa teritorije opštine Bela Crkva, okolnih mesta i iz Češke Republike, takmičilo se u pripremanju najboljeg paprikaša.

U kabinetu predsednika opštine održan je sastanak na kome su pored čelnih ljudi lokalne samouprave učestvovali i predstavnici Policijske stanice Opovo i grupa od dvadesetak građana Opova, koji su došli povodom peticije i molbe da se nešto preduzme zbog nelegalne i nebezbedne vožnje ulicama Opova i sve češćih i obimnijih krađa u ataru.