ePančevo

ePančevo

U utorak 25.juna u svečanoj sali SO Plandište biće organizovana svečanost povodom dodele Vukovih diploma i nagrada najboljim učenicima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 8. julom 2019. godine.

Sumirajući utiske posle 4 godine na funkciji načelnika PU Pančevo, Nikola Popovac, izjavio je da je svaki građanin u južnobanatskom okrugu vidi odgovornost i profesionalost u radu policije. Popovac je naglasio da na teritoriji koju pokriva PU Pančevo nema zaštićenih, da policija svakodnevo radi na sprečavanju preprodaje narkotika, pljački, razbojništava. Kriminalnih grupa u južnom Banatu nema, iako se Pančevo nalazi na samo nekoliko kilometara od Beograda.

Loše vreme i obilne padavine proteklih nedelja zadali su puno problema službi za održavanje zelenih i javnih površina komunalnog preduzeća, a posebno je zbog izuzetno visokih podzemnih voda problema bilo na sportsko rekreativnom centru u Opovu.

Fudbalski klub „Železničar“ predstavio je novog šefa stručnog štaba. U novoj sezoni Srpske lige „Vojvodine“ „dizelku“ će sa klupe predvoditi Dušan Jevrić.

Kako mere suzbijanja korova deluju na sirak, predstavljeno je na Danu polja u organizaciji kompanije Bajer. Prikazani su rezultati ogleda postavljenog prošle godine u saradnji sa dr Goranom Malidžom s Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, kao i poljoprivrednim gazdinstvom Sefkerinac iz Banatskog Novog Sela, gde je i održan ovaj Dan polja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom NIS-a Kirilom Tjurdenjevim, sa kojim je razgovarao o važnosti uloge koju ova kompanija ima za ukupnu privredu Srbije.

Zahvaljući projektu koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije lokalna samouprava prepoznala je značaj ovakvih projekata i konkurisala. Uskoro stižu tri vozila namenjena patronažnoj službi po selima.