ePančevo

ePančevo

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je u 10 i 40h ostao deo naseljenog mesta Jabuka i to sledeće ulice: Georgi Dimitrova od Ive Lole Ribara do 7.Jula, Mašinska od Ive Lole Ribara do Hristijana Karpoša i Hristijana Karpoša od ulice Žarka Zrenjanina do kraja

Na Skupštini grada Pančeva usvojeno je rešenje kojim se otuđuje građevinsko zemljište u Severnoj poslovnoj zoni kako bi počela realizacija druga faza investicionog projekta fabrike ZF. Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova stvoreni su uslovi da se prvih dana maja krene sa realizacijom drugog ciklusa.

Ove nedelje obeležava se 14. po redu nedelja imuzicije pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije. Slogan ove godine nosi naziv „Vakcine deluju štiteći sve nas zajedno“ čiji je cilj da se podigne svest kolko je redovna vakcinacija neophodna, kako se ne bi vratile već davno zaboravljene zaraz--ne bolesti.

Za vreme predstojećih praznika radnici „Parking servisa“ 26,. 27. i 28. aprila kao i 1. i 2. maja neće kontrolisati parkiranje na zoniranim parkinzima u gradu.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu između opštine Kovačica i privatnog partnera ESCO ELIOS u vezi sa rekonstrukcijom javne rasvete, potpisan je u utorak 16. aprila u kabinetu predsednika opštine Milana Garaševića.

U Opovuje realizovana donacija preparata za  tretiranje pčelinjih društava koju je  Pokrajinski sekretarijat za regionalnih razvoj, međunarodnu saradnju  i lokalnu samoupravu  preko lokalnih samouprava kao korisnika donacije namenio pčelarima na teritoriji AP Vojvodine.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je sa predsednikom “Čajna roud end bridž korporejšen” (CRBC), Lu Šanom, potpisala Protokol o saradnji na projektu Fruškogorskog koridora, tj. brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma, kao i Okvirni sporazum o rekonstukciji i modernizaciji železničkog Koridora H pruge Beograd – Niš – Preševo – državna granica sa Severnom Makedonijom.

Poslednjih godina na Urološkom odeljenju Opšte bolnice  povećan je broj operacija. Na ovom odeljenju obavi se oko 700 različtih hirurških zahvata. Zahvaljujući novom endourološkom stubu koji stiže u pančevačku Bolnicu, broj operacija će biti još uvećan i obavljaće se na lakši način i bezbednije po pacijente.