Opština Bela Crkva pomaže sanaciju krova na kući porodice Bene iz Dobričeva

Autor :  jul 15, 2019

Jako nevreme sa olujnim vetrom koje je zahvatilo teritoriju opštine Bela Crkva, odnelo je krov na kući domaćinstva porodice Bene iz Dobričeva. Nakon pomoći prvih komšija i meštana sela Dobričevo, predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, obišao je domaćinstvo porodice Bene i dogovorio na koji način će lokalna samouprava pomoći u sanaciji štete.

U petak 12.jula porodici je stigao i građevinski materijal, a predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević i direktor Centra za socijalni rad Dragan Popović obišli su ponovo domaćinstvo, kako bi dogovorili radove na obnovi krova i popravku električnih instalacija na kući porodice Bene.

- Veliko nevreme koje nam je došlo, odnelo nam je krov na kući, jako smo se uplašili, posebno deca i ja sam još uvek u šoku. Imam četvoro dece, tri sina i ćerku. Idem u nadnicu da radim, svuda gde me zovu i za poljoprivredne i građevinske radove. Zahvaljujem se opštini Bela Crkva i predsedniku što će nam pomoći i zahvaljujem se i Virag Tiboru koji je obavestio nadležne u opštini. Hvala i svim komšijama koji su nam prvi pomogli – kaže Ištvan Bene.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević istakao je posebno solidarnost svih u selu, koji su prvi pritekli u pomoć.

- Porodici koja je socijalno ugrožena, sa četvore dece, nevreme je odnelo krov na kući. Mi smo bili ovde pre dva dana da uradimo predmer, a danas stiže materijal, kao i građa i počeće se sa radovima na krovu. Moram da pohvalim pre svega meštane Dobričeva i okolnih sela, koji su pritekli pomoć i sami raščistili sav onaj šut koji je nastao od palog krova. Mi ćemo pomoći u tome da saniramo krov kako bi pre svega deca i porodica imali uslove za stanovanje – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Centar za socijalni rad „8. Maj“ Bela Crkva pomogao je preko 80 domaćinstava na teritoriji opštine Bela Crkva, koja su socijalno ugrožena.

- U saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva, Centar obezbeđuje građevinski materijal za obnovu krova. Što se tiče dece, mi smo i do sada, a i nadalje ćemo pomagati u nabavci knjiga i školskog pribora, da deca mogu uredno da pohađaju školu – kaže direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, Dragan Popović.

Meštani Dobričeva pokazali su solidarnost ka unesrećenom domaćinstvu, a kako kažu, i sam Ištvan Bene pomagao je svima u selu. Oni ističu da se nadaju da će glava domaćinstva Ištvan Bene naći stalan posao, kako bi mogao da obezbedi sredstva, prvenstveno za svoju decu i njihovo dalje školovanje.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30