Gradska uprava Pančeva uvela POS terminale za plaćanje platnim karticama u Gradskom uslužnom centru

Autor :  jul 04, 2019

Gradska uprava grada Pančeva obaveštava građane o novoj mogućnosti plaćanja usluga platnim karticama u šalter sali Gradskog uslužnog centra uz najniže provizije – sve na jednom mestu, bez odlaska u banku ili poštu.


Uvođenjem POS terminala omogućava se strankama efikasnije i brže plaćanje usluga koje pruža Gradska uprava, a sve u cilju modernizacije i unapređenja rada Gradske uprave i bolje usluge za građane.

Nakon zaključivanja sporazuma između Grada Pančeva i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Republike Srbije, u prostorijama Gradskog uslužnog centra postavljeno je šest POS terminala.

Postavljanje POS terminala omogućava građanima da administrativne, komunalne i druge takse, porez na imovinu i druge naknade plate platnim karticama i to iz programa DINACARD, POST CARD, VISA I MASTERCARD kartica, bez obzira na banku izdavaoca, što podrazumeva efikasnije i brže pružanje usluga strankama (pravnim i fizičkim licima).

POS terminali instalirani su u prostorijama Gradskog uslužnog centra, i to tri u Pisarnici Gradske uprave, dva u Matičnoj službi i 1 jedan u Sekretarijatu za poresku administraciju.

Grad Pančevo je povodom uvođenja POS terminala postao jedan od 60 učesnika Nacionalnog takmičenja “Šampioni bezgotovinskog plaćanja”, koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Mastercard i Visa u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019. god.

Oštine i gradovi će se takmičiti u tome na čijim šalterima će biti obavljen najveći broj plaćanja karticom u odnosu na broj stanovnika. Prvih 10 lokalnih samouprava u čijim šalter salama bude ostvaren najveći broj plaćanja karticom tokom takmičenja, dobija plaketu “Šampioni bezgotovinskog plaćanja”.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31