Jubilarni deseti put manifestacija u čast bundevi

Autor :  nov 26, 2018

Posebno mesto na vojvođanskoj, posebno banatskoj trpezi, zauzima bundeva. Neizostavni deo naivnih pejzaža i na poseban način motiv i simbol plodne banatske jeseni. Njenom veličanstvu, bundevi, posvećena je manifestacija u organizaciji Udruženja žena iz Padine, a pored gastronomske dimenzije ove manifestacije, neizostavan je i edukativni deo.

U skladu sa planom i programom nedeljne proslave, na trpezi su se našla isključivo jela od bundeve, super-namirnice, a u saradnji sa predstavnicima Savetodavne službe Instituta Tamiš, održano je i predavanje o porodici bundeva kojoj pripada i ona najpoznatija – okrugla, naranžasta.
Udružnje žena iz Padine podršku za desetu po redu manifestaciju posvećenu bundevi dobilo je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i od opštine Kovačica.
Program nije isključio ni kulturno-umetničke nastupe, pa je pored Ženske pevačke grupe, nastupile su vokalne solistkinje Marta Marček i Blanka Valenta i folklorni ansambl Osnovne škole Maršal Tito iz Padine.
Kako navode gosti manifestacije koji su specijalno za ovu priliku došli u svečanu salu Holi, uvek je zadovoljstvo prisustvovati događajima koje organizuje padinsko udruženje žena, jer je organizacija besprekorna, a trpeza bogata, raznovrsna i inovativna. Čak deset udruženja žena iz Vojvodine i ukupno dve stotine gostiju prisustvovalo je manifestaciji, pa je atmosfera bila vesela i prijatna.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31