Međunarodni dan starih obeležen u Gerontološkom centru Pančevo

Autor :  okt 01, 2018

Gerontološki centar Pančevo je 1. oktobar, Međunarodni dan starih obeležio prikladnim programom u smislu promovisanja prava starih na dostojanstvo, aktivizam, celoživotno učenje i socijalnu uključenost.

Na današnji dan u Gerontološkom centru Pančevo je zbrinuto 210 korisnika, i oni uživaju humanistički pristup kolektiva koji pruža uslugu smeštaja za staru populaciju.
Uvodnu reč u programu je dala v.d. direktora Tanja Lukić, prožimajuci istorijsko, literarno i ljudsko ophođenje prema starima. Pre same manifestacije pod nazivom "Promovišemo šampione ljudskih prava starijih osoba" Dom zdravlja Pančevo se priključio manifestaciji kroz organizaciju preventivnih pregleda (merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi), ali i uz davanje stomatoloških saveta sa svojim timom stomatološke službe Doma zdravlja, na veliku radost i zadovoljstvo korisnika Ustanove. 
Doktorka Dubravka Nikolovski iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo je nakon toga održala predavanje o pravima starih osoba pod već pomenutim naslovom. Manifestaciju je obogatila i korisnica Šijan Borislava svojim tekstom, u kome je istakla potrebu za poštovanjem, ljubavlju i slogom medju starim osobama. Takodje su pozitivan stav preme životu u Domu istakle najstarija korisnica Ustanove (Belić Draginja, 98) kao i najmlađa korisnica (Abci Zlata, 64), ističući optimizam kao uslov kvaliteta života. 
Programu su prisustvovali i gosti iz Gerontološki centar Kučevo, kao i Ustanove za zbrinjavanje slabovidih i slepih osoba iz Pančeva, kao i direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić i Direktor doma zdravlja dr Stojan Višekruna.
Na kraju manifestacije Lukićeva je istakla da je Međunarodni dan starih samo  jedna od prilika da glasnije govorimo o pravima starijih, koji čine i najveći procenat stanovništva. Ono što mi svakako želimo da poručimo našim korisnicima, ali i svim starijim sugrađanima jeste da naši stariji nisu sami, da imaju nas i da smo uvek tu za njihove potrebe.
Druženje je nastavljeno u restoranu Ustanove uz prigodan ručak.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31