Vreo pepeo ponovo pali pančevačke kontejnere

Autor :  nov 10, 2017

Brzom akcijom radnika pogona "Čistači" JKP "Higijena" juče i danas u prepodnevnim satima ugašena je vatra u dva kontejnera, u ulici Cara Lazara i Lava Tolstoja i tako sprečeno veće oštećenje posuda za komunalni otpad. Požare je izazvao vreo pepeo bačen iz obližnjih kuća.

- Od početka ove godine zbog nepažnje građana izgorela su čak 32 plastična i teško oštećeno tridesetak metalnih kontejnera - kaže Dragan Grujićić izvršni direktor Sektora za komunalne i tehničke poslove u JKP ,,Higijena“ Pančevo i dodaje: - Naša služba za gašenje požara je u ovim zimskim danima u stanju pripravnosti. Trudimo se da brzom intervencijom spasemo svaku posudu za smeće. Nažalost, u velikom broju slučajeva na terenu zateknemo samo gomilu plastike. Radnici "Održavanja" u našem preduzeću, pored redovnih poslova, konstantno rade na remontovanju metalnih i krepljenju ( zavarivanju) plastičnih kontejnera. Činjenica da veliki broj kontejnera bude uništen doprinosi sitaciji da ih na terenu nema dovoljno.

- Velike napore ulažemo da održimo komunalni red i ovakve situacije premoćšavamno tako što sa mnogih lokacije u gradu umesno jednom dnevno smeće odvozimo više puta. To, naravno iscrpljuje naše ljudske i materijane resurse- ističe Grujićić.

Još jednom alelujemo na građanje da vreo pepeo nikako ne bacaju u kontejnere već ih odlože u džakove ili neke druge posude i ostave ih pored kontejnera a radnici "Higijene" će ih odneti specijalnim vozilima. Samo odgovornim ponašanjem ćemo sprečiti uništavanje kontejnera i autosmećara, odnosno naše zajedničke imovine.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31