MODERNIZACIJA POLICIJE: 710 novih automobila, u Pančevu više desetina, uskoro stižu i helikopteri

Autor :  sep 16, 2017

Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je danas 710 novih automobila koji su predati na korišćenje policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji, a vozni park će do kraja godine biti bogatiji za hiljadu vozila.

Pančevo, odnosno Policijska uprava koja obuhvata ceo Južni Banat, danas je dobila nekoliko desetina novih "Škodinih" vozila, što je, kako saznajemo, samo prvi kontigent vozila koji će stići u naš grad. Ministar Nebojša Stefanović najavio je da će pocetkom 2019. stići i tri nova helikoptera posle 40 godina, objavila je RTV Pančevo.

Na svečanoj ceremoniji dodele automobila Stefanović je istakao da se na taj način ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu.

- Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opstinama u Srbiji. To nam je bio cilj i zadatak, da svaki građanin oseti veću bezbenost. Ulaganjem u uslove za rad policije, ulaže se u bezbednost građana, rekao je on.

On je objasnio da su patrolna vozila namenjena opštoj i saobracjanoj policiji, navodeći da je to prvi kontigent vozila, a MUP čeka dodatna isporuka vozila za žandarmeriju, interventnu policiju, policijske stanice. U Pančevo je stiglo nekoliko desetina novih vozila za Policijsku upravu Pančevu. Kamere regionalne RTV Pančevo ekskluzivno su snimile dolazak novih škodinih vozila koja su dovežena na kratko u stanicu policije u Vatrogasnom domu. Posle kratke kontrole i smotre, nova vozila i nadležni policajci su raspoređeni na nove zadatke. Kompletno rukovodstvo pančevačke Policije bilo je pristuno i u Beogradu i u Pančevu kada su vozila stigla.

MUP je, kaže, formirao komisiju za rashodovanje starih automobila kojim ima oko hiljadu, a novcem koji će biti obezbeđen od njihove prodaje, biće kupljeni novi automobili.Uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, policija će od sledeće godine imati veće plate, kaže Stefanović i dodaje da je za redovnu policiju nabavljeno preko 20. 000 uniformi, da je izvršena rekonstrukcija stanica, a do kraja godine će biti opremanje policijskih stanica novim računarima.

Foto: pancevo.mojkraj.rs

Pogledajte prilog RTV Pančevo

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30