RTV: Najviše pritužbi na buku u kafićima (VIDEO)

Autor :  sep 15, 2017

Kontrola vazduha, zemljišta, otpada i zaštita od nejonizujućeg zračenja je ono što je u opisu posla inspekcije za zaštitu životne sredine. Svakodnevno su na terenu u Pančevu dva gradska inspektora a pored redovnih nadzora često po prijavama fizičkih lica obavljaju i vanredne kontrole.

Tokom leta kažu, najviše je pritužbi bilo na buku u ugostiteljskim objektima. Kada je vazduh u pitanju nije bilo većih problema.

- Odlična je saradnja sa privredom, uglavnom sve mere koje smo propisivali rešenjima bile su i odrađene tako da u ovom momentu vazduh u Pančevu je dobar, nemamo pritužbi građana. Kada su u pitanju fizička lica najveći problem u zimskom periodu su dimnjaci koji nisu pravilno postavljeni ni izgrađeni a što se tiče Rafinerije i Petrohemije u poslednje vreme nismo imali pritužbe niti smo imali povišene vrednosti materija koje ukazuju da tamo nešto nije u redu, rekla je Iliana Terpenka, gradska inspektorka za zaštitu životne sredine.

Naša sagovornica napominje da je svrha inspekcijskih nadzora pre svega rešavanje eventualnih problema, a ne samo kažnjavanje.

- Kada inspektor izađe na teren nije poenta da kazni pravno lice, nego je to više u službi savetodavnih poseta koje posle toga mogu da prouzrokuju neke dodatne inspekcijske kontrole i više je usmereno ka tome da se radi kako treba, dodaje Terpenka.

Kada je u pitanju ekologija kazne su velike, za privredne subjekte idu i do 2-3 miliona dinara a za odgovorna lica i do 100.000 dinara. U ovoj godini u Pančevu su izrečene dve prekršajne prijave.

U Pančevu pored dva gradska inspektora za zaštitu životne sredine na terenu je i jedan pokrajinski.

Izvor: RTV

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30