PAVLOV: Priče o preuzimanju FK Dinamo su laž!

Autor :  sep 11, 2017

Gradonačelnik Pančeva i funkcioner GO SNS Saša Pavlov najoštrije je danas osudio plasiranje netačnih informacija u javnosti o preuzimanju FK Dinamo. “Priče su isfabrikovane i predstavljaju najobičniju laž”, rekao je Pavlov.

Povodom špekulacija koje su se pojavile u javnosti o navodnom preuzimaju FK Dinamo danas se na konferenciji za štampu obratio Saša Pavlov gradonačelnik Pančeva i funkcioner GO. SNS.

Pavlov je odbacio sve navode navodeći da su namerno plasirane netačne informacije nakon razgovora koje je grad prošle nedelje vodio sa rukovodstvom FK Dinamo.

-Žao nam je što je dobra namera Grada, zasnovana na Zakonu pogrešno “shvaćena”. Priče o nekakvom političkom ili preuzimanju od strane grada FK Dinamo su besmislene i netačne, naglasio je Pavlov.

On je istakao da je Grad i do sada pomagao FK Dinamo dajući podršku infrastrukturnim projektima na stadionu, pre svega kroz program “Zajednici zajedno” koji se sprovodi u saradnji sa NIS-om.

-Namera nam je da to radimo i u narednom periodu kako bi se unapredio sport i bio što dostupniji građanima, rekao je Pavlov.

On je objasnio da je razgovor bio iniciran i zasnovan na tri cilja koja grad mora da ostvari u narednom periodu u skladu sa Zakonskim obavezama.

Objasnio je da je stadion na kome igra FK Dinamo nedavno iz državne svojine prešao u javnu svojinu na osnovu potpisanog ugovora između Grada i Republičke direkcije za imovinu.

Potpisan je na osnovu inicijative grada kako bi grad mogao da ulaže u unapređenje sportske infrastrukture na stadionu, odnosno izgradnju atletske staze.

Takođe sprovođenjem Zakona o ozakonjenju objekata, objekti koji su bez dozvole izgrađeni na stadionu moraju se legalizovati i upisati u katastar i učiniti ih dostupnijim građanima.

Kao treći osnov za sastanak Pavlov je naveo da je na osnovu sprovođenja Strategije o sportu, koja definiše nosioce sporta po oblastima, FK Dinamo određen da bude nosilac razvoja fudbalskog sporta u gradu Pančevu.

“Iz svega navedenog proističu određene financijske obaveze lokalne samouprave prema sportu, sportskoj infratsrukturi pa tako i prema fudbalu i one su bile povod za sastanak sa rukovodstvom kluba”, zaključio je Pavlov i dodao da je neshvatljiva reakcija rukovodstva FK Dinamo.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30