Mažoretkinje se pripremaju za Evropsko prvenstvo

Autor :  avg 16, 2019

Od Dejana Đurića  predsednika KUD-a ,,Belocrkvanske mažoretkinje ''  saznajemo da su pripreme za Evropsko prvenstvo u mažoret plesu  uveliko u toku.KUD "Belocrkvanske mažoretkinje" postoji već šest godina.

Jedno od retkih društava ove  vrste kod nas, učešćem na brojnim takmičenjima, doprinelo je i popularizaciji Bele Crkve  u Srbiji i u Evropi.Devojke su aktuelne državne šampionke,a tokom ovih toplih letnih dana, vredno treniraju i uvežbavaju koreografije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava  od 29.avgusta do 01.septembra u francuskom gradu Ažen. 

U glavnoj kategori štap juniorke i kadetkinje koje su državne prvakinje spremaju se da poprave naš učinak od prošle godine. Devojke se spremaju i za kategoriju šou, takmičiće se kadetkinje, juniorke i  seniorke. U pitanju je mažoret ples sa pom-pomima, izuzetno ataktivan i publika dobro reaguje na ove koreografije. Imaćemo i solo nastupe, Jovana Blanuša u juniorskoj  kategoriji šou, dok će Andrea Starović pokušati da odbrani prošlogodišnje zlato u plesu sa pom-pomima.

Teodora Mihajlović priprema svoj solo nastup u kategoriji  štap,a Isidora Pronić u kategoriji šou”- kaže Dejan Đurić, predsednik KUD “Belocrkvanske  mažoretkinje”. Juniorke i kadetkinje, nakon kratke pauze, imaju dva treninga u toku dana u prepodnevnim i večernjim časovima. Vredno rade kako bi koreografije bile bez greške, bez obzira na visoke letnje temperature, jer se nadaju što boljem uspehu na Evropskom prvenstvu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30