AKTUELNI RADOVI JKP ,, KOVINSKI KOMUNALAC“

Autor :  avg 16, 2019

U toku je zamena azbestnih cevi sa cevima od polietilena. Zamena postojećih cevi je neophodna, jer su prvobitne veoma štetne,a u planu je da se u čitavoj kovinskoj opštini postave polietilenske cevi.


Dragoslav Jeremić, direktor JKP ,,Kovinski komunalac“, izjavio je da se trenutno radi zamena azbestno-cementnih cevi u Nemanjinoj ulici, Poštanskoj i Dimitrije Tucović, kao i u ulici Sterija Popovića.

- Ovim bismo jedan deo grada praktično zaokružili, jer smo prethodnih godina zamenili cevi u sledećim ulicama: Svetozara Markovića, 4.oktobra, JNA, i u delu Cara Lazara. Dugoročni plan je da se sve cevi zamene u Kovinu i po naseljenim mestima, izjavio je Jeremić za radio ,,BUS“.

Osim pomenute investicije, u toku je priključenje građana na vodovodnu mrežu u Bavaništu. Jeremić je istakao da je ovaj proces u početku išao sporo,jer su meštani bili nepoverljivi, ali su konačno shvatili da je voda ispravna. Dodaje da svi parametri pokazuju da je ta voda trenutno najispavnija i najbolja u kovinskoj opštini.

- Istovremeno radimo na uređenju crpne stanice, a u planu je i da se uradi automatska rešetka. Takođe želimo da kupimo opremu za zimsko održavanje puteva. Opština Kovin poverila nam je sada te poslove, pa smo pristupili nabavci opreme za zimsko održavanje puteva kako bismo pokrili celu opštinu, kaže Jeremić.

Opština Kovin i JKP ,,Kovinski komunalc“ nameravaju veća ulaganja u pijace i groblja, kao i njihova uređenja. Planira se gradnja nastrešnice na zelenoj pijaci u Kovinu. Ove godine bi trebalo da se izradi projektna dokumentacija, a potom da se konkuriše kod pristupnih fondova. S obzirom da nemaju dovoljno sredstava, a ne žele da opterećuju opštinski budžet, namera je da se, uz pomoć projektne dokumentacije, konkuriše preko pristupnih fondova.

- Saznali smo da su neka naseljena mesta na osnovu projekta dobila sredstva, pa želimo da i mi probamo i na taj način uspemo da izradimo nastrešnicu i pokrijemo celu pijacu, podvukao je direktor komunalca.

Što se tiče kovinskog groblja, privodi se kraju ogradni zid, nastrešnica je postavljena, a uskoro će biti postavljen i behaton kako se ne bi pravilo ulegnuće usled lošeg vremena.

Dragoslav Jeremić je napomenuo da su u toku dogovori sa OU Kovin za pronalaženje nekog rešenja, odnosno sredstava, za veća ulaganja i u pijace i groblja po naseljenim mestima.

Govoreći o poslovanju, direktor navodi da je preduzeće finansijski stabilno i da neće biti povećanja cena komunalnih usluga. ,,Trudimo se da svakodnevne probleme i primedbe građana rešimo u što kratkom roku, a štete da na vreme i kvalitetno otklonimo. Građanima smo uvek na raspolaganju, za svaki problem koji imaju, reči su Dragoslava Jeremića.

JKP ,,Kovinski komunalac“ ima kadrovski problem. Direktor predzeća se nada skorijem ukidanju zabrane zapošljavanja, jer je danas teško doći do kvalitetnog majstora, kadra, ako ne mogu da mu pruže stabilan i stalan radni odnos. Imaju mladi kadar koji je stasao, ali kojima ističe ugovor za dve godine.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30