Dve nagrade za najbolji pasulj „otišle“ u Glogonj

Autor :  avg 04, 2019

U okviru Ilindena u Jabuci održana je i manifestacija „Tavče – gravče“ uz tradicionalno nadmetanje u spremanju pasulja. Pobednik ove godine je Udruženje „German“ iz Glogonja, drugo mesto osvojilo je Udruženje „Goce Delčev“ iz Vranja, a treća nagrada otišla je takođe u Glogonj, a pripala je „Glogonjkama“.


Makedonsko udruženje „Ilinden“ iz Jabuke i ove godine u okviru seoske slave pripremilo je gravče na tavče, kako za meštane Jabuke, tako i za sve posetioce ovog mesta. Bez obzira na vremenske uslove, odnosno toplotu, članovima udruženja nije bio problem da naprave ovoliku količinu makedonskog tradicionalnog jela. Glavnog kuvara Milorada Mladenovskog pitali smo i kako oni pripremaju pasulj.

Među zvanicama i ove godine našli su se predstavnici Makedonske nacionalne manjine. Svojim prisustvom uveličali su manifestaciju i ujedno je otvorili,  uz reči da bi ovakvi događaji uvek trebalo da budu otvoreni za sve građane Srbije.

Predsednik Udruženja „Ilinden“ istakao je da je za pripremu ove manifestacije, koja je internacionalnog karaktera, neophodno mnogo vremena. Na takmičenju je bilo deset ekipa, koje su se nadmetale u pravljenju gravčeta na tavče i šest štandova na kojima su svoje proizvode izložila Udruženja žena iz Južnog Banata.

Pobednik ove godine u pravljenju pasulja bilo je Udruženje „German“ iz Glogonja, drugo mesto osvojilo je Udruženje „Goce Delčev“ iz Vranja, a treća nagrada otišla je takođe u Glogonj i pripala je „Glogonjkama“.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31