ePančevo

ePančevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M. L. (1948), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U okviru obeležavanja seoske slave i predstojećeg praznika Duhovi, u subotu na seoskom trgu u  Deliblatu biće održana 4. po redu Međunacionalna smotra folklora pod nazivom ,,Kreni u kolo“. Manifestaciju organizuje, uz podršku lokalne samouprave, KUD ,,Paja Marganović“ iz Deliblata, a program počinje u 19h.

Manifestacija "Dani ćirilice" u Bavaništu održaće se 26. maja sa početkom u 12h u prostorijama osnovne škole "Bora Radić" u Bavaništu.

Tehnička škola „23.maj“, u saradnji sa OŠ „Miroslav Antić“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela, organizovali su u Narodnoj bašti Dan demokratske kulture.

JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava meštane naseljenog mesta Jabuka da će se narednih dana vršiti ispiranje vodovodne mreže, što će izazvati povremena zamućenja vode. 

JKP "Zelenilo" će narednih nedelja biti domaćin i suorganizator tri velike manifestacije, koje će se održavati u parkovima Narodna bašta i Barutana. 

Uz svesrdnu pomoć FK Borac i mesne kancelarije u Starčevu, po reosnivanju Ragbi kluba Borac dobijen je na korišćenje pomoćni teren stadiona u Starčevu. Trudom ljubitelja jajaste lopte teren je u četvrtak priveden nameni. Svečano su postavljeni ragbi golovi. Ovo je prvi teren u Vojvodini namenjen isključivo ragbiju. 

Ragbi klub Borac Starčevo bio je domaćin trećeg završnog turnira Kupa Srbije za petliće i pionire.